streda 10. augusta 2011

Tvarohové tyčinky s údeným syrom

     hmmm už ani neviem ako dlho - ubehol mesiac, či niekoľko týždňov od môjho posledného príspevku ? Dlhá doba - samozrejme, že som na Vás nezabudla a aspoň dnes sa podelím s Vami o dva receptíky, ktoré som fotila asi - no neviem kedy - jednoducho dávno. Nedalo sa skôr prispievať, tak hádam mi odpustíte, vzťah k vareniu a pečeniu sa u mňa určite nevytratil do nenávratna .  I keď sa teraz pomerne málo realizujem v kuchyni,  občasný príspevok určite bude :D
    Recept na tieto tyčinky mám od svojej kolegyne Gabiky - ako ich priniesla do práce na ochutnávku, len sa tak po nich zaprášilo ....

Prísady :
* 500g hladká múka
* 500g Hera  /kľudne i kombinácia Hery a Palmarínu, prípadne masla/
* 250g tvaroh
* 250g nastrúhaný údený syr
* 2 žĺtka
* 2 ML soľ
* 1 prášok do pečiva
- okrem toho : - 2 bielka na potieranie tyčiniek a všakovaké semienka

Postup:
1. všetky suroviny spolu zamiesime a odložíme na 2 hodinky do chladničky
2. potom cesto rozdelíme na 4 -5 ks, rozvaľkáme, nakrájame radielkom  tyčinky o hrúbke asi 0,5cm
3. poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme bielkom, posypeme semienkami
4. vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov, pečieme caa 10-15 min, sledujeme
5. a potom už iba mlsáááme :D, prajem Vám dobrú chuť









7 komentárov:

  1. a skutočne ich Mariannka len môžem odporúčať

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Maťka ku koncu augusta máme oslavu vyskúšam a dám vedieť, či sa ujali tak dobre ako slané syrové tyčinky. Ahoj!!! Evikuk z MMB

    OdpovedaťOdstrániť
  3. som rada Evik, že zaujali, budem len rada ak budeš spokojná, paa

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Maťka, prečo už neprispievaš svojimi skvelými, inšpiratívnymi receptami? budeš v tom ešte niekedy pokračovať rovnako intenzívne ako donedávna alebo to pôjde čím dalej tým viac do stratena? inak je to škoda preveliká...paa

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj anonymná - sa ospravedlňujem za toto oslovenie, ale neviem komu adresovať komentík :(. Vieš a na vysvetlenie mojich príspevkov : - v prvom rade by som sa chcela veľmi pekne poďakovať, že sleduješ môj blog a zároveň musím na ospravedlnenie dodať: - ja viem, že príspevkov pridávam momentálne už oveľa menej, čo ma veľmi mrzí, lebo iniciatíva ma rozhodne neprešla, rada varím, pečiem i naďalej, len sa mi trošku doma zamotala situácia /resp. viac než dosť :(/ a stým je spojené prispievanie nových receptíkov/, rozhodne nemám v úmysle ukončiť túto činnosť blogovania, len mám zatiaľ veľmi málo času, a varenie zostáva poväčšinou iba na mojej mamine. Situácia sa raz konečne utrasie a vrátim sa do starých koľají, neboj, lebo toto je moje odreagovanie, ktoré ma poháňa vpred a dobíja energiou. Takže asi toľko na vysvetlenie, mojej dočasnej absencie. Ďakujem za pochopenie.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. kikuska-jasidielko10. novembra 2012, 15:53

    strasne dobry recept, len nabuduce osolim viac, lebo mame kardio sol, a ta menej soli:o) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=879311

    OdpovedaťOdstrániť