streda, 15. decembra 2010

Medovníky s melasou

    ... a na tieto som bola straašne zvedavá, ako budú chutiť. Musím povedať, že ma vobec nesklamali a som rada, že som sa ich nakoniec odhodlala vyskúšať, lebo melasu som v medovníkoch použila prvý krát - ale rozhodne nie posledný. K melase som mala vždy také - povedzme trošku predsudky, lebo kedysi ako študenti potravinárskej školy sme občas praxovali  v cukrovare a každý si vie asi predstaviť ako prenikavo "vonia" cukrová repa pri jej spracovávaní. .. no des. A zvlášť, ak ste účastníkom pri jej výrobe :)))  Ale trstinová melasa je niečo úplne iné - samozrejme má svoju špicifickú voňu i chuť, ale rozhodne to nemožem porovnávať s melasou repnou, veď túto som  normálne ochutnávala prstom, čo pri repnej rozhodne nehrozilo :)). Má veľmi zaujímavú chuť, takú hmmm do karamelova a to nevravím o tom, že je i zdravá :).  Medovníky chutia tak supersky perníkovo- čokoládovo- medovo ... no proste, ani Vám neviem lepšie popísať tú skvelú chuť .... A sú taktiež mäkučké ...

Medovníky - recept mojej maminy

   Ako som spomínala, tento rok som robila tri druhy medovníkov - tak tento receptík je taký náš rodinný, medovníčky, ktoré robieva moja mamina. Sú mäkučké, chutné ... jednoducho klasika :)