utorok, 5. októbra 2010

Cestovinový šalát s kukuricou a tuniakom

- skutočne nemám rada komplikované jedlá počas týždňa, keď som v práci. Jednoducho, keď prídem domov, veľa času  nazvyš mi nezostáva a na extrémne čarovanie v kuchyni už vôbec :) A  tento šalát patrí k tým úplne jednoduchým, kde nemusíte maturovať, či mám doma všetky potrebné veci, je úplne jednoduchý - veď sa skladá z minima surovín a  nakoniec je aj veľmi chutný - tak čo si viacej môžem priať ? 

Zemiakové knedlíky so skaramelizovanou cibuľou

- cha ... tak toto je bomba jedlo, ako sa povie. Teda ja, ako milovník skaramelizovanej cibule sa toho neviem dojesť a je úplne super, že aj moje dcéry objavili čaro tohoto jedla. Môžu sa samozrejme podávať s mäsom, najlepšie údeným, alebo pečenou kačkou, ale absolúúúútne sa nič nestane, ak sa to pripraví povedzme bezmäsito ako u nás, s maličkou výnimkou opraženej slaninky, ktorou je výsledný skvost posypaný. U nás sa to zvyčajne podáva s udusenou bielou , alebo červenou  kapustou, ale kľudne i s kyslou /ktorú zasa ja vôbec nemusím ))))/ .....


Írsky sódový chlieb

- ako som sa dočítala, druhov írskeho chlebíka je veľmi veľa. Ale ako pravý základ tvorí iba čisto múka, cmar, sóda a soľ. Vraj nič iné ....  No - a teraz som mala veľkú dilemu čo s tým - ale rozhodla som sa, že si hlavu lámať nebudem /jednak na to nemám čas :)/ a upiekla som asi ten najjednoduchší . Inšpirovala som sa  týmto  Írskym sódovým chlebom , ktorý prešiel mojimi malými úpravami po obkuknutí asi 20 podobných  receptov. A urobila som dobre, pretože chlebík je veľmi chutnučký . Síce som ho netvarovala do klasického bochníka, pretože podľa mňa sa  ľahšie krája, keď je vytvarovaný v chlebíkovej forme a ďalšia vec - nik sa u nás nesťažuje, že niekto má menší kúsok a niekto väčší ....