streda, 3. novembra 2010

Domáce farebné cestoviny s jednoduchou syrovo - bylinkovou omáčkou

   Nie je nič lahodnejšie  pre oko,  keď jedlo láka nielen chuťou,  ale hlavne tým ako vyzerá . Pretože práve ten prvý vizuálny kontakt je doležitý, že nás niečo zaujme a radi by sme to vyskúšali a samozrejme i ochutnali.  Farebné cestoviny máme veľmi radi. Sem tam kupujeme samozrejme hotové, ale keďže dnes som sa zabudla v kuchyni - urobila som im aj tie farebné, nech je aj dušička spokojná ...

Domáce rezance a perky z tvarohového cesta

   Už asi pol roka sa nám snažia zatepliť činžiak a vraj dnes by mali konečne!!! aleluja! nahodiť fasádu. Ja to snáď ani neprežijem - konečne si normálne otvorím okno /čo je mi síce teraz pomaly v zime už nič platné, ale tak - aspoň si kultúrne vyvetrám :)/ ,  sústavne pobehujem po byte a raz tam stiahnem žalúziu, potom zasa vytiahnem ... podľa toho či  sa po lešení niekto pohybuje :DDD.  Na balkón radšej nejdem pozrieť /je v katastrofálnom stave , na tie špinavé okná ani radšej nehľadím a som zvedavá kto mi ich v tej zime umyje ??  .. asi ja :( . No nič -  keďže dnes som ešte doma a nemienila som čas stráviť pozorovaním podopierajúcich sa fasádnych pracovníkov, rozhodla som sa, že dnešný deň strávim užitočnejšie a urobíme si domáce rezance s perkami - samozrejme, nie klasika, ale z tvarohového cesta .. sú oveľa jemnejšie ako čisto z múky a myslím, že i ľahšie stráviteľnejšie. Ale keď sa ich dokážete prejesť ako ja :)))) tak neviem neviem, či to nie je jedno :DDD