nedeľa 29. mája 2011

Mramorový pudingový koláč s ovocím a mandľovou posýpkou

   Myslím, že variácií na tento koláčik je niekoľko, každý má ten svoj obľúbený. Zvyčajne sa tesne po upečení hneď polieva kyslou smotanou vymiešanou s vanilkovým cukrom /čo ja moc nemusím a radšej si počkám keď koláč vychladne úplne a potriem ho smotanou až po úplnom vychladnutí - ale všetko je samozrejme vecou chuti u každého/. V tomto prípade je miesto kyslej smotany použitá mandľová posýpka. Jednoducho sme nemali chuť na nič studené z chladničky - iba osviežujúce a zároveň chrumkavé. A práve tú chrumkavosť nám zabezpečí mandľová posýpka. Samozrejme - podmienka to nie je, kľudne i obyčajná bez mandlí.
    Deduš - môj ocino / v poslednom čase mu nejak prischlo iba oslovenie Deduš :D/ sa nám práve dnes vrátil z kúpeľov, zhodil zopár zimných kilečiek / za čo schytal obrovskú pochvalu :D - tak i to bol jeden z dôvodov ako urobiť koláčik trošku menej kalorický, ale zároveň chutný.

Pikantné cestoviny s tuniakom a bazalkovým pestom

   Tieto cestovinky sú tak trošku na takú povedzme "dietnejšiu" nôtu. Musím povedať, že hoci moje deti ešte nejak extra neprišli na chuť bazalkového pesta, / o olivovom oleji nevraviac - ten kamuflujem ako sa dá /ja ho asi môžem vyjedať i lyžičkou :D. No, snáď sa dostanem u nich i do štádia, keď im i táto verzia bude chutiť - zatiaľ oni upredňostnili klasicky kečup :DD, ktorým si to jedlo bohate popolievali - no veď - i tak sa dá :DD