pondelok, 25. apríla 2011

Narodeninová torta s parížskou šľahačkou

    Narodeninová preto, lebo bola určená pre moje dcérky k ich 12 narodeninám a musela spĺňať zopár požiadavok. ....... /z nich ma hneď rozbolelo brucho :DD/.
1* - musí  chutiť podobne ako torta od jednej zlatej tetušky, ktorá nám ju vždy piekla
2* - ako plnka bola zvolená parížska šľahačka, čo by nebola až taká hrôza, lebo tú robím bežne, ale chceli aj z bielej čokolády a  z tej som mala obavy, lebo s bielou čokoládou je to niekedy na nervy, či už chcete niečo polievať, roztápa sa ako chce a každý výrobca ju má inú
3* - a z čoho ma zatriaslo: - musí byť potiahnutá marcipánom a na torte majú tróniť ružičky /som totižto antitalent na zdobenie/
    Tak som to nejako dopatlala do konca, korpusy sa pekne upiekli, parížske šľahačky sa vydarili a vyšľahali tiež /och tá chuť bola famózna ...... hmmm :DDD/, dokonca aj tá biela bola super.
   Ozdobovanie som odkladala pol dňa, fakt, vôbec sa mi do toho nechcelo.  Až večer, keď u bol ozaj najvyšší čas s tým niečo urobiť, nejako som ju dotvorila. No, nie je to žiaden umelecký zázrak, nervy mi riadne tiekli :DDD..., ale predstavu splnila, takže to bolo hlavné .

Karamelové grilážky

   -  viete, že karamel patrí k našim prioritným surovinám - a o týchto grilážkach ani nevravím. Pravdupovediac som ich nerobila ani nepamätám. Stále som uvažovala, čo upečiem na Vekonočné sviatky a nakoniec som sa rozhodla pre túto jednoduchú nepečenú mlsničku, ktorej u nás nik neodolá ...
 / predpokladám, že takto to funguje i u prevažnej väčšiny karamelomaniakov :D/