sobota 11. decembra 2010

Vianočná čokoládovo - orechová torta

     "Lucy Pevensie!!!" -  tak vždy kričím na našu Lucku, keď vojdem do detskej izby a nájdem jej  náhodou neporiadok.  Odkedy fičal u nás doma film Narnia  /niekedy aj každý deň :DD/  - prezývka  Lucy Pevensie jej prischla a tuším sa jej to aj páči :).
     Ale dovod upečenia tejto úžasnej torty nebol Luckin neporiadok, ale jej pondelkové meniny. Moj manžel zvolal "aaaleluja", keď som zvolila práve túto tortu, pretože je to recept od jeho maminy a on tú tortu od nej  miloval, kým ešte žila. Piekavala im ju často a bola to prvá torta, ktorú som u nich aj ja ochutnala - ešte z jej rúk. U nich doma ju volali "Dzgán" -  torta má samozrejme aj svoje meno, tak ja ju uvádzam pod tým pravým :DD.  Má neskutočnú konzistenciu /možno by som ju prirovnala k brownies/ - napriek tomu, že je bezplnková - neuveriteľne šťavnatá a moooc jedlá :)  Moja zlatá "Lucy Pevensie", všetko najlepšie k Tvojim meninkám ...:)

Mini - pizza rožky

    .... vo štvrtok som piekla jednu dávku malým na školský večierok a dnes som musela opäť, pretože z nich nič nezostalo :DDD. Dnes som síce toho robila oveľa viacej, pretože časť je určená na zajtrajší krst mojej malej neterky Adrianky, na želanie mojej švagrinky.
      Od rána som sa zabudla v kuchyni a divím sa, že som sa už i  ja neupiekla v rúre, lebo okrem týchto rožkov, ktorých bolo  nakoniec 7 plechov, piekla som aj medovníčky - 3 druhy :DDD a tých bolo 12 plechov .... no, ako na to pozerám - na dnes mám vážne dosť :)


Mäsovo - zeleninové lasagne

   aach lasagne, lasagne ... aj vypasený kocúrisko Garfield ich miluje. A keby len Garfield :)), aj keď musím uznať, že tento chlpáčik sposobil u nás, že moje malé boli neskutočne zvedavé ako chutia a odvtedy sa u nás trvale usídlili v jedálničku . Táto verzia lasagní je v spojení s jemnou zeleninou, /bez  bešamelu/, tj.  trošku odľahčené a myslím, že sú i ohromne rýchlo pripravené.