nedeľa, 16. januára 2011

Syrovo - cesnaková nátierka na chuťovky

   Jedna z tých, do ktorých keď sa pustíte a neviete kedy prestať ....
Prísady:
* 400g tvrdý syr /gouda, aidam/
* 200g kyslá smotana
* 250-270g tatárska omáčka /používam hellmans/
* 6-7 strukov cesnaku /alebo podľa chuti pridať viaccej - menej/

- postup som nefotila, lebo je to tak jednoduché, že to zvládne i malé dieťa :). Každopádne som nátierku robila na Silvestra s jednou nohou na odchode k priateľom, takže na nejaké fotenie mi nevyšiel čas...

Postup:
- syr nastrúhame na jemnom struháčiku, cesnak pretlačíme a všetko zamiešame so smotanou a tatárskou omáčkou, aby sme dostali kompaktnú hustú pomazánku. Necháme postáť v chladničke caa 3 hodinky, aby sa navzájom prepojili chute a potom natierame na nakrájané kolieska pečiva.
To je všetko - prajem dobrú chuť :)

6 komentárov:

  1. Och, tato natierka ma vracia do veselych detskych cias, ked (aspon v mojich ociach) oblozene chlebicky boli znamkou absolutneho luxusu. Maminka do jej syrovo-cesnakovej pomazanky vzdy dala aj za stipku mleteho cierneho korenia a za malu lyzicku horcice. S tmavym chlebom, sunkou a na tvrdo varenym vajickom chutila skratka bozsky.

    Skoda ze som na nu uplne zabudla - na Silvestra by bola aj nam chutila! Snad o rok; kazdopadne vsak dakujem za skvelu inspiraciu!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš pravdu Janka, obložené chlebíčky patrili aj u nás k luxusnejším záležitostiam za mojich detských čias /krásne spomienky :)/ - ale práve to je na tom krásne, že si ich možeme pripomínať aspoň maličkosťami, ktoré potešia a na kúsok nás vrátia spät ...paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  3. uz nevladzem pozerat tvoje recepty Mata.... dosla mi sila.... musim ist ja prec a dopozerat to az zajtra lebo zjem aj svoje chudence deti ....

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Chi :) Veronika ... to snáď nie, zjesť deti by bola skutočná chyba :DDD - na to stačí otvoriť chladničku :)paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  5. hmm- chlebicky su skvela vec, ja si zase spominam, ze ked sme boli s brachom krpci, mamca vzdy robila "cesnakovu natierku"= natierkove maslo (banovecka alebo nieco podobne) a do toho roztlaceny cesnak- a kanosov, ked sme pozyvali na nejaku oslavu, tak vzdy prisli len pod podmienkou, ze "budy tie skvele jednohubky (rozok+cervena paprika :) ) strasne som sa na nich vtedy bavila, ebo tak jednoducha vec a tak straaaasne im chutila :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ono tie najjednoduchšie veci sú asi najchutnejšie, však ?, :D u nás to tiež vždy tak prebieha, asi si niekedy ozaj netreba lámať hlavu s nejakými zložitosťami a komplikovanými receptami /ktoré sa ako na potvoru ešte i niekedy nevydaria :DD, práve vtedy keď sa najviac snažíme/ a v tejto jednoduchosti je krása a úspech zaručený, tak isto verím i úspechu pomazánky Tvojej maminy.

    OdpovedaťOdstrániť