nedeľa 30. januára 2011

Čokoládové muffiny s bielym prekvapením

     ... v prezentácii tohto receptu tentokrát slúžim iba čisto ako fotograf a usmerňovač, pretože tieto muffinky si kompletne pripravili moje dcérky. Takže s ich povolením :),  vkladám ich prvý receptík na sladký čokoládový mls.  Zvládli ich bravúrne,  muffinky sa krásne vydarili a po ochutnávke konštatujem, že sú aj skutočne veľmi chutné.
Prísady na 14 ks muffiniek:
* 250g polohrubá múka
* 300ml kyslé mlieko /prípadne acidofilné/
* 1 vajce
* 100g práškový cukor
* 150g horká čokoláda
* 1 PL kakao
* 2 ML prášku do pečiva
* 1 ML sóda bikaróna /zarovno/
* 100g maslo /Hera/
- okrem toho: 14 kociek bielej čokolády

1. suroviny si rozdelíme na suché a mokré - do dvoch misiek. V jednej si premiešame suché : - múka. cukor, prášok do pečiva, sódu, kakao
 2. a v druhej mokré suroviny : - mlieko, vajce, vychladnutú rozpustenú čokoládu s maslom /čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli/
 3. suché suroviny nasypeme do mokrých
 4. vymiešame vareškou /netreba šľahač/
 5. rozdelíme do muffinových košíkov a do každej muffinky vtlačíme kocku bielej čokolády
 6. vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme caa 20 min
 7. moje žabky Vám prajú príjemné mlsanie :)

25 komentárov:

  1. Matka,no sikovnice velke mas veru doma:)ale vobec sa necudujem,mali po kom zdedit:)a krasne si fotograficky odprezentovala:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Matík ďakujem :), celkom ich to začalo baviť, snažím sa ich nenútiť a tieto muffinky boli tiež z vlastnej iniciatívy, strašne sa im tešili - tak snáď im to vydrží i do budúcna :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. .. sikulky ...Matka a ta biela čoko sa nerozpustila vnutri, ja som raz dávala bielu čoko ale po upečení ani neviem kde bola :-) Gabika(nogate)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Šikulky máš doma Maťka:) ja veru tiež mám rada keď sa mi pod ,,nohami motajú" a pevne dúfam že niečo pochytia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj Gabika, nie tá biela čokina sa nerozpustila, možno záleží od výrobcu /dávali sme tú z Lidla Schogetten, alebo ako sa volá/ a práve bola v pohodke, to sa mi na tom páčilo i keď ja normálne bielu čokinu nemusím.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ďakujem Andrejka :), presne, tiež dúfam, že im tá iniciatíva aj zostane, tak sa ich snažím nenútiť, zatiaľ ich to baví ... tak uvidíme v budúcnosti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Martinka,máš šikovné baby doma,po mamke.Marta

    OdpovedaťOdstrániť
  8. No Martinka klobuk dole pred tvojimi zabkami!!! velke sikovnice mas doma. Co sa tyka muffiniek, tak vobec nepochybujem, ze su uzasne. A inak Mati nedavno som pouzila tvoj grif pri peceni vianocky - ten vyslahany sneh, ktoremu vdacim, ze bola vianocka po upeceni super nadychana. Dakujeeeem!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Evik ďakujem :), noo, snažili sa ostošesť :) s tou vianočkou je to fakt pravda - vyšľahaný sneh urobí svoje, tak som rada, že si spokojná. paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Martinka... šikovnice veľké Ti rastú z tých Tvojich malých žabiek :) môžeš byť na ne právom hrdá, muffinky vyzerajú neodolateľne chutne No.1 :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Teda, to jsou šikulky, že jim to tak krásně v kuchyni jde. Můžu se zeptat, jak jsou holčičky staré? Já už se těším, až mi ten náš malý rebel bude v kuchyni taky dělat garde, protože zatím v kuchyni (a nejen v ní) působí spíš jako destruktivní činitel :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Madli ďakujem, moje žabky už budú mať 12, tak už je aj na čase ich niečomu priúčať :), ale verím Ti, že s malým drobcom pod nohami, to je iná sranda - tiež mám také spomienky, vtedy som mala takmer aj chladničku s mrazničkou na zámok, lebo všetko odtiaľ letelo von, akonáhle chvíľu stíchli ... vedela som, že sa niečo deje :DDDDD

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Maťka pozdrav žabky, muffinky v ich podaní rozhodne vyskúšam

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ivka, ďakujeme za pozdrav, budem rada, keď zachutia. paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Jezis to vyzera fantasticky, aj to tak chutilo ? :)
    musim to v sobotu vyskusat ! :)

    ps pozyvam ta ku mne si zasutazit :)
    http://diamondsfashionkatka.blogspot.com/2011/01/ukaz-sa-vyhraj-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Šikovné dcerky! Naše děti si zase do mufínků ukrývají kousky Kinder mléčné tyčinky!

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Katka, veľmi pekne ďakujem, muffinky sú ozaj skvelé :) - pozriem i tú súťaž, vďaka paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  18. HaF, ďakujem - sú snaživé zatiaľ a v kuchyni ich to začalo celkom baviť, teda až na to umývanie riadu :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Vy ste ale šikovné babenky.V nedeľu som robila,s malou obmenou miesto bielej čoko som dala brusnice a boli báječné.Lívia B.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Ďakujem krásne Livika :)- poklona letí mojim dcérenkám /od pýchy tuším aj narástli :DD/ - ooch s brusnicami museli byť tiež úžasné - tie milujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. naozaj úzasne a ako krásne vonali tie muffink& moja sesterncia ich robila na oslavu ale na miesto bielej dala mliecnu:d a ak by som mohla pridat tiez niekedy ten svoj receptík len neviem ako s pozdravom Nika:)))

    OdpovedaťOdstrániť