nedeľa, 30. januára 2011

Kapor na rasci

    Najobľúbenejšia úprava kapríka mojho ocina. Pamätám si ešte ako dieťa keď moja  mamina pripravovala na Štedrý deň pre nás všetkých kapra v trojobale - pre ocina to bolo vždy iba týmto sposobom ....
Prísady:
* podkovičky z kapra /podľa počtu hladných spoluosadníkov :)/
* korenie na ryby
* citrón
* polohrubá múka
* mletá červená paprika
* drvená rasca /kľudne i celá/

1. kapra si ja vždy večer namočím do mlieka, na druhý deň zlejem, osuším papierovými utierkami, pokvapem citrónom, posypem korením na ryby a nechám asi 1-2 hod odpočívať
 2. v miske si zmiešam polohrubú múku s červenou paprikou a rascou /tou nešetrím/
 3. podkovičky kapra v tejto múkovo-rascovej zmesi obalím
 4. a potom už iba vypražím z oboch strán na oleji, odkladám na papierové utierky na odsatie prebytočného tuku,  podávame so zemiakmi na hocijaký sposob :) Dobrú chuť .

2 komentáre:

  1. Tak nielen Tvoj ocino má rybky takto rád, ale aj ja. My sme zvykli dostávať od otcovho kamaráta rybára, také malé rybičky asi 15 cm (bez hlavy) a ja som si ich len pekne narezala, osolila, v takto ochutenej múke obalila a vyprážala, nakoniec som ich pokvapkala citrónom a jedla som to s čerstvým chlebíkom .... hm, zbožňovala som to. Neviem kde sa vytratil ten kamarát ... , mini rybky už nemáme :(.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vidíš, my sme podobne upravovali, ako Ty píšeš ančovičky - boli úžasné ... veru, zlaté časy :)

    OdpovedaťOdstrániť