pondelok, 24. januára 2011

Rizolety - slané palacinky plnené mäsom

    Tak tieto rizolety boli špeciálne na želanie dcérky - vraj KONEČNE ! Ono v podstate je to rýchlovka, i keď uznám, že predstava robenia palaciniek, dusenie mäsa, plnenie, obaľovanie, vysmážanie .... nooo, keď by som to brala takto - asi pomrieme hladom :), tak si to i ja trošku uľahčujem týmto sposobom: - v jeden deň urobím deťom palacinky na sladko, samozrejme v tom prípade palacinkové cesto nesladím, zopár ich odložím - aby ich všetky nepojedli :),  zabalím do potravinárskej fólie a na druhý deň, keď robím rizolety, mám v podstate polovicu práce hotovej ....
Na prípravu 7 -8 rizoliet potrebujeme :
* 7-8 ks hotových palaciniek / nesladených/
* 250g mletého mäsa
* 1 cibuľa
* 1 struk cesnak
* soľ, vegeta, mleté čierne korenie
* 100g tvrdý syr /aidam, gouda*
- okrem toho na obaľovanie : - klasický trojobal z múky, vajíčok /použila som 3 vajcia na 7 ks rizoliet/ a strúhanku

1. cibuľu si nakrájame na drobno, opražíme na troške oleja do sklovita
 2. pridáme mleté mäso, poprášime mletým čiernym korením, pretlačíme strúčik cesnaku, poopekáme, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka
 3. na konci ochutíme soľou a vegetou
 4. rozmixujeme ponorným mixérom
 5. na každú palacinku dáme časť rozmixovaného mäsa a nastrúhame časť tvrdého syra. Zakrútime do palacinky
 6. ktoré obalíme v klasickom trojobale
 7. vypražíme na oleji a odkladáme na papierovú utierku na odsatie prebytočného tuku
 8. podávame so zemiakmi - naj je zemiakové pyré. K tomu už čo kto rád - u nás kyslé uhorky, resp - tie si jem sama :) - moje malé to majú radi len tak - bez ničoho ... no čo už :)

15 komentárov:

  1. ummmmm, výborný nápad tie palacinky s mäskom.Veru skúsim niekedy matka.paaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem Slávinka, my sme ich doma tiež kedysi nerobievali /nepoznala som tento sposob úpravy/, ale v práci nám ich varia - tak odtiaľ nápadík. A ujali sa veľmi tiež, malé to majú veľmi radi :)paaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  3. fíha, vyzerá to zaujímavo, ukladám receptík

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ani som nevedela ze co zajtra varim, otovrim si tvoj blog a uz aj viem.... uuuuplne super aj pre moju malu sifiu.... jaaaaj len sa mi to nechce obalovat.... ale vypada to krasne....

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Maso v palačince. Nikdy jsem této kombinaci nepřišla na chuť.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veronika, ďakujem: - moje malé to tiež zbožňujú ... ale samozrejme, tiež to nerobím často, lebo nie vždy sa mi to chce :)a ďalšia vec - vysmážané jedlá tiež nerobievam často - ale niekedy to fajn padne a doprajeme si i tou menšou piplačkou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Pája: - no vieš, každý podľa seba. Niekto má rád, niekto nie. Do mňa napríklad nik nedostane kyslú kapustu - čo je tiež pre niekoho nepochopiteľné :) ale i to je názor a ja ho rešpektujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Martinka,tak dne som konečne vyskúšala,teda napraskali sme sa riadne,palacinky som si pripravila ešte včera večer,nech mám o robotu menej,dakujem za skvelý recept.Marta

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ...mnam,teraz som ich dorobila,a sú presne také isté ako nám robili v robote v závodnej kuchyni,a práve tamsom sa s nimi stretla prvýkrát,až teraz som to tu objavila,ďakuuuuujem za ten recept,nooo,komu čo chutí,u nás je to súúúúúper,ešte raz ĎAKUJEM...

    OdpovedaťOdstrániť
  10. jeeej , to ma teší ... ja som práve tiež rizoletky prvá krát chutnala u nás v jedálni v práci a veľmi som si ich obľúbila, tak som rada, že chutili. Ďakujeem

    OdpovedaťOdstrániť
  11. no a keď už,tak Martinka,nejedli sme náhodou tie rizoletky v tej istej záv.jedálni?Ja v bývalom Chemlone-Humenné a ty?

    OdpovedaťOdstrániť
  12. jaaaj asi nie :D, lebo ja som iného konca republiky - a toto jedlo som 1x jedla u nás v závodnej kuchyni v Zentive v Hlohovci. Ale hlavne, že sme našli o správne jedlo, ktoré nám spoločne zachutilo, však ? - i keď na diaľku

    OdpovedaťOdstrániť
  13. ...presne tak ako hovoríš,všetko dobré...

    OdpovedaťOdstrániť