streda, 8. decembra 2010

Farebný rybí šalát

    Kyslé rybky u nás nemajú konkurenciu. Okrem toho, že ich máme veľmi radi len - tak, robím z nich veľmi rada aj šaláty. A toto je ďalší z nich ...


Prísady:
* 200g kyslých rýb /zavináče/
* 1/2 väčšej červenej papriky
* 1/2 väčšej žltej papriky
* 1 pór /iba tá biela časť/ .......... - alternatíva: 1 malá konzerva klíčky fazule mungo /Bonduelle/
* 200g kyslá smotana
* bylinková soľ, mleté biele korenie

1. pór si nakrájame úúplne na jemnúčko

 2. vylovíme zavináča .. teeda, ten moj bol tentokrát úplne obrovitánsky
  3. všetko si nakrájame na drobno, rybku aj papriky /paprika samozrejme nemusí byť farebná - kľudne, ak máte doma iba  červenú, použite iba tú a basta :)/
  4. pridáme kyslú smotanu, koreniny podľa chuti a premiešame - to je všetko .....a už iba mlskáme .)

4 komentáre:

  1. Mňám ten musí byť dobrý.Asi ho hneď zajtra skúsim.Lívia B.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem Livika, budem rada ak zachutí tiež, u nás teda veľmi idú tieto rybie šalátiky. paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To mne, Martinko, připomíná, že musím díky diabetu víc ryb.A tvůj receptík je úžasný a velmi lákavý, takže ho určitě brzy vyzkouším.
    Tvoje recepty jsou totiž zárukou úspěchu:o)).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som tiež Lauri začala rybičky tak viacej zaraďovať do jedálnička kvoli zdravíčku. Tak tvoríme ako sa dá, aby to nebolo jednotvárne, ale čo sa týka kyslých rybiek - tie teda možeme stále, nejak extra špekulovať okolo nich ani nemusím, chutia nám. Ďakujem krásne za poklonu :) paaa

    OdpovedaťOdstrániť