utorok 2. novembra 2010

Brokolicové placky s kukuricou / bez vysmážania /

   Tiež nemajú Vaše deti brokolicu ? - nič si z toho nerobte  - moje tiež nie :)  Ja osobne si myslím, že mojim deťom nevadí konkrétne ani chuť, ani farba brokolice - ale to,  ako "nevábne strapato" vyzerá. Takže tú jej podľa nich "nevábnosť" vždy musím doma maskovať  - rozmixovať - a je po veľkom probléme. Čuduj sa svete, takto ju zjedia či už je v polievke, alebo v plackách ... niekedy tomu ich zmýšľaniu fakt nerozumiem, ale čomu rozumiem celkom presne - viem ako ju do nich dostanem :))))

Prísady:
* 400g očistenej brokolice
* 200g mrazená kukurica
* 100g nastrúhaný aidam
* 100g tavený syr
* 2 vajcia
* 4 PL ovsenné vločky
* 3 struky cesnak
* 1  ML vegeta
* 1 ML bazalka
* štipka mletého čierneho korenia
- okrem toho: - strúhanka na obaľovanie + trošku oleja

1. očistenú brokolicu /schválne som ju vážila už v očistenom stave, aby som vedela podať úplne presné množsvo použitých surovín, lebo termín "od oka" bol pre mňa kedysi španielska dedina a ja radšej podávam čo najpresnejšie informácie:)/  sparíme na paráčiku ... možete aj uvariť vo vode, ale naparením sa u nej zachová viacej vitamínov, ktoré by sa vyplavili zbytočne do vody a keď sme sa už rozhodli, že detičky  /ale i seba samozrejme/ nakŕmime "zdravo" týmto zeleným zázrakom z prírody - dáme si tú námahu a brokolicu naparíme :) 
2. a potom  ju  rozmixujeme - nemusí byť zrovna do krémova,  ja ju mám tak,  že sem-tam nejaké vlákienko sa nájde :)  - necháme vychladnúť
3.  vložíme do nej všetky ostatné suroviny. Rada dávam kombináciu taveného syra a aidamu./ Tavený syr na chuť a nastrúhaný aidam kvoli kompaktnosti/ cesnak samozrejme pretlačíme .
4. všetko si riadne premiešame - stačí vareškou, lyžicou, jednoducho nejakým miešateľným nástrojom  ..  netreba si ruku babrať zatiaľ :) a masu necháme asi 10 -15min postáť
5. polievkovou lyžicou odoberáme kopcovité kusy a v strúhanke vyformujeme placky o hrúbke 1- 1 1/2 cm
6. ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom - pár kvapiek možete dať i na placky. Dáme do vyhriatej  rúry na 180 stupňov  piecť /zdravo vysmážať/ . Pečieme caa 20 min, potom placky otočíme na druhú stranu a dopečieme ešte asi 15 min
7. a hotovo :) - ani to nebolelo, ani veľa oleja sme nespotrebovali  a placky sú vysmažené :) a vobec nie suché ..... ale ak veľmi trváte na vysmážaní - úúplne v pohodke - hoďte na panvicu s olejom  a vysmažte :)
8. a servírujeme so zemiakmi na akýkoľvek sposob, alebo iba so zeleninou  /tie olivy v pozadí si jem u nás samozrejme zasa sama :DDD/.  Prajem dobrú chuť:)

18 komentárov:

  1. ooooooooo zakamuflovaná brokolickaaaaaa hihiiiii,mnaaaaaaaaaam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :DDDDDD to vieš Slávinka - keď musíš-tak musíš :)))) paaaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no viem veru, ja sice zeleninu kamuflujem len zriedka, to skôr tofu,ale tesim sa ked nieco zakamuflujem a ono sa to zje :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. presne tak, ja sa vždy tiež veľmi poteším, keď to zjedia. Potom viem, že to vynaložené úsilie nebolo zbytočné. :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Právě jsem objevila tento blog a tento vtipně napsaný recept! Doma taky musím maskovat zeleninu a zde se mi líbí, že placičky nejsou smažené. Podobně dělám karbenátky. Zdravím a určitě se zase přijdu kouknout!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ďakujem Vám HaF krásne za komentárik, veľmi potešil :) i ja som si zvykla tiež takto "zdravo vysmážať" - takmer všetko. Veľmi to urýchľuje prácu a ja sa možem zároveň venovať niečomu inému a nehovoriac o tom, že chuť jedla vobec neutrpí. paa a krásny deň.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Skvelý nápad ako zamaskovať brokolicu, musím vyskúšať aj na mojom fafrnkovi :))
    Mne to chutiť bude určite... tým som si viac ako istá... veľmi chválim Maťka :))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. :DDD Evik, no ja musím čo sa týka brokolice a vecí podobných všetko maskovať :))) ale takto upravené im to chutí a ja už nemusím bojovať s veternými mlynmi :) Ďakujem za pochvalu :) .paaaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Byly skvělé. A hlavně se nemusely smažit. Taky obshovaly mou oblíbenou kukuřici a brokolici.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. tak dnes som ich vyskúšala a boli úžasne moj 20mes.synček sa len tak napraskal...dakujem za receptik určite neboli posledny krat robene...:))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ahoj Tinka:), veľmi sa teším, že receptík nesklamal a chutilo aj malinkému drobčekovi. Ďakujem za správičku.paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  12. mám veľmi rada zeleninové "fašírky", takže ma veľmi potešil tento recept. a že nie sú vysmážané je ďalšie plus. boli skvelé :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. u nás musím práve špekulovať nad zeleninovými fašírkami - do detí niekedy dostanem zázrakom :))), ale super, potešilo, že mali i u Vás úspech. ĎAkujem

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Zdravé a preveľmi chutné! Môj obľúbený recept! Vďaka! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Skvely recept,dakujem! Len odporucam namiesto taveneho syru napr.parmezan. Ked to ma byt zdrave,tak radsej bez taviacich soli v syre :)

    OdpovedaťOdstrániť