Tiež nemajú Vaše deti brokolicu ? - nič si z toho nerobte - moje tiež nie :) Ja osobne si myslím, že mojim deťom nevadí konkrétne ani chuť, ani farba brokolice - ale to, ako "nevábne strapato" vyzerá. Takže tú jej podľa nich "nevábnosť" vždy musím doma maskovať - rozmixovať - a je po veľkom probléme. Čuduj sa svete, takto ju zjedia či už je v polievke, alebo v plackách ... niekedy tomu ich zmýšľaniu fakt nerozumiem, ale čomu rozumiem celkom presne - viem ako ju do nich dostanem :))))
Prísady:
* 400g očistenej brokolice
* 200g mrazená kukurica
* 100g nastrúhaný aidam
* 100g tavený syr
* 2 vajcia
* 4 PL ovsenné vločky
* 3 struky cesnak
* 1 ML vegeta
* 1 ML bazalka
* štipka mletého čierneho korenia
- okrem toho: - strúhanka na obaľovanie + trošku oleja
1. očistenú brokolicu /schválne som ju vážila už v očistenom stave, aby som vedela podať úplne presné množsvo použitých surovín, lebo termín "od oka" bol pre mňa kedysi španielska dedina a ja radšej podávam čo najpresnejšie informácie:)/ sparíme na paráčiku ... možete aj uvariť vo vode, ale naparením sa u nej zachová viacej vitamínov, ktoré by sa vyplavili zbytočne do vody a keď sme sa už rozhodli, že detičky /ale i seba samozrejme/ nakŕmime "zdravo" týmto zeleným zázrakom z prírody - dáme si tú námahu a brokolicu naparíme :)
2. a potom ju rozmixujeme - nemusí byť zrovna do krémova, ja ju mám tak, že sem-tam nejaké vlákienko sa nájde :) - necháme vychladnúť
3. vložíme do nej všetky ostatné suroviny. Rada dávam kombináciu taveného syra a aidamu./ Tavený syr na chuť a nastrúhaný aidam kvoli kompaktnosti/ cesnak samozrejme pretlačíme .
4. všetko si riadne premiešame - stačí vareškou, lyžicou, jednoducho nejakým miešateľným nástrojom .. netreba si ruku babrať zatiaľ :) a masu necháme asi 10 -15min postáť
5. polievkovou lyžicou odoberáme kopcovité kusy a v strúhanke vyformujeme placky o hrúbke 1- 1 1/2 cm
6. ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom - pár kvapiek možete dať i na placky. Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov piecť /zdravo vysmážať/ . Pečieme caa 20 min, potom placky otočíme na druhú stranu a dopečieme ešte asi 15 min
7. a hotovo :) - ani to nebolelo, ani veľa oleja sme nespotrebovali a placky sú vysmažené :) a vobec nie suché ..... ale ak veľmi trváte na vysmážaní - úúplne v pohodke - hoďte na panvicu s olejom a vysmažte :)
8. a servírujeme so zemiakmi na akýkoľvek sposob, alebo iba so zeleninou /tie olivy v pozadí si jem u nás samozrejme zasa sama :DDD/. Prajem dobrú chuť:)
ooooooooo zakamuflovaná brokolickaaaaaa hihiiiii,mnaaaaaaaaaam
OdpovedaťOdstrániť:DDDDDD to vieš Slávinka - keď musíš-tak musíš :)))) paaaaa
OdpovedaťOdstrániťno viem veru, ja sice zeleninu kamuflujem len zriedka, to skôr tofu,ale tesim sa ked nieco zakamuflujem a ono sa to zje :-D
OdpovedaťOdstrániťpresne tak, ja sa vždy tiež veľmi poteším, keď to zjedia. Potom viem, že to vynaložené úsilie nebolo zbytočné. :))
OdpovedaťOdstrániťPrávě jsem objevila tento blog a tento vtipně napsaný recept! Doma taky musím maskovat zeleninu a zde se mi líbí, že placičky nejsou smažené. Podobně dělám karbenátky. Zdravím a určitě se zase přijdu kouknout!
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Vám HaF krásne za komentárik, veľmi potešil :) i ja som si zvykla tiež takto "zdravo vysmážať" - takmer všetko. Veľmi to urýchľuje prácu a ja sa možem zároveň venovať niečomu inému a nehovoriac o tom, že chuť jedla vobec neutrpí. paa a krásny deň.
OdpovedaťOdstrániť.... super
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Gabika :)
OdpovedaťOdstrániťSkvelý nápad ako zamaskovať brokolicu, musím vyskúšať aj na mojom fafrnkovi :))
OdpovedaťOdstrániťMne to chutiť bude určite... tým som si viac ako istá... veľmi chválim Maťka :))
:DDD Evik, no ja musím čo sa týka brokolice a vecí podobných všetko maskovať :))) ale takto upravené im to chutí a ja už nemusím bojovať s veternými mlynmi :) Ďakujem za pochvalu :) .paaaaa
OdpovedaťOdstrániťByly skvělé. A hlavně se nemusely smažit. Taky obshovaly mou oblíbenou kukuřici a brokolici.
OdpovedaťOdstrániťTo ma teší moooc. Ďakujem.paa
OdpovedaťOdstrániťtak dnes som ich vyskúšala a boli úžasne moj 20mes.synček sa len tak napraskal...dakujem za receptik určite neboli posledny krat robene...:))
OdpovedaťOdstrániťAhoj Tinka:), veľmi sa teším, že receptík nesklamal a chutilo aj malinkému drobčekovi. Ďakujem za správičku.paaa
OdpovedaťOdstrániťmám veľmi rada zeleninové "fašírky", takže ma veľmi potešil tento recept. a že nie sú vysmážané je ďalšie plus. boli skvelé :-)
OdpovedaťOdstrániťu nás musím práve špekulovať nad zeleninovými fašírkami - do detí niekedy dostanem zázrakom :))), ale super, potešilo, že mali i u Vás úspech. ĎAkujem
OdpovedaťOdstrániťZdravé a preveľmi chutné! Môj obľúbený recept! Vďaka! :)
OdpovedaťOdstrániťSkvely recept,dakujem! Len odporucam namiesto taveneho syru napr.parmezan. Ked to ma byt zdrave,tak radsej bez taviacich soli v syre :)
OdpovedaťOdstrániť