pondelok, 25. októbra 2010

Zapekané fliačky so šampiňónmi a pórom

- jedna z tých chutných cestovinových variácií - tentokrát s hubami. Môj manžel nikdy moc zapekané cestoviny neobľuboval /typický chlap :))/ - ale ja sa vždy snažím, aby to chutilo i jemu, pretože na 2x sa mi teda vyvárať nechce a to platí i o tomto jedle .

Prísady:
* 1 balík /400g/ cestoviny - fliačky
* 1 veľký pór
* 120g oravská slanina
* 300g šampiňóny
* 120g aidam
* 100g tavený syr bambinovitého typu
* 2 vajcia
* 300ml mlieko
* 250g kyslá smotana
* soľ, vegeta. mleté čierne korenie, bazalka
* 50g maslo 

1.  pór si nakrájame na kolieska a na masle /pri úplne stíšenej teplote ohňa/ ho osmažíme
2. slaninku si nakrájame na rezance a necháme ju na druhej panvici vysmažiť tiež 
3. do osmaženého póru vytlačíme tavený syr, necháme nech sa nám roztopí
4. do osmaženej slaninky pridáme nakrájané šampiňóny, poprášime ich mletým čiernym korením, podlejeme asi 50-100ml vody/podľa potreby/, zakryjeme pokrievkou a podusíme asi 10 min/
5. a teraz si to všetko zmiešame dokopy - usmažený pór s roztopeným syrom i udusené šampiňóny so slaninkou - premiešame  /už nevaríme!!/
6. a zalejeme zálievkou - pripravenou z vajec, mlieka a kyslej smotany 
7. ochutíme 1ML soli, 1 ML vegety a 2 ML bazalky   - všetko riadne premiešame s uvarenými fliačkami /al dente/
8. a vylejeme do pekáča vymazaného maslom a vysypaného strúhankou 
9. posypeme nastrúhaným aidamom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov, na caa 40 min
10. po 40 min pečenia  alobal odokryjeme a jedlo necháme zapiecť do ružova ešte asi 10-15 min 
11.  hotovo :) - prajem dobrú chuť ... a iná obmena tradičných šunkaflekov je na svete ...

2 komentáre:

  1. Matka no takuto zapekacku som este veru nerobila,urcite vyskusam.pa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. keď je tie rozne zapekance strašne milujem :)))) iba hodím do rúry a venujem sa inému - veľmi mi to šetrí čas, ale chvalabožku i malé to ľúbia. paa, budem mooc rada, keď dakedy skúsiš.

    OdpovedaťOdstrániť