- Máme veľmi radi pečienky, skutočne asi na všetky možno sposoby a toto je jemná klasika s kapičkou voňavej fantázie .....
Prísady:
* 500g kuracie pečienky
* 1 cibuľa
* 1 stredne veľká mrkva
* 1 ML červená paprika /kopcovitá/
* 2 struky cesnak
* 1 PL plnotučná horčica
* 1 PL sladký kečup
* 200g kyslá smotana
* 250ml mlieko
* 1 PL polohrubá múka
* soľ, majoránka, plátok masla, olej, mleté čierne korenie
1. na troche oleja si osmažíme nakrájanú cibuľu do sklovita a potom pridáme červenú papriku, premiešame
2. potom pridáme očistené, nakrájané kuracie pečienky, poprášime mletým čiernym korením, rýchlo poopekáme , podlejeme troškou vody
3. hneď pridáme nastrúhanú mrkvu na jemnom struháku, zakryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia
4. keď ich máme udusené, ochutíme kečupom, horčicou, pretlačíme cesnak, osolíme
5. pripravíme si zátrepku z kyslej smotany, 250ml mlieka, 1 PL múky a 150-200ml vody/podľa toho akú hustú chcem mať omáčku/
6. vlejeme ju do ochutenej pečienky a za stáleho miešania necháme zovrieť
7. po zovretí odstavíme z ohňa, vložíme do hotovej omáčky plátok masla a posypeme majoránkou, už nevaríme. Podávame s ryžou, zemiakovou kašou ...
Martinka, velmi ma zaujala kysla smotana plus mrkva, my sme takto pecienky nikdy nepripravovali, dufam, ze mame nejake v mraznicke, ak nie, tak hadam sa v blizkej buducnosti kupia:o) my robievame len tak ako mam na mimi, je to ina chut vsak?
OdpovedaťOdstrániťAhoj Kika, no áno, mrkva tomu dodá takú povedzme jemnejšiu chuť, a v podstate všetky tie suroviny ju krásne prevońajú a ochutia .. nie je to práve výrazná pečienková chuť /ktorej sa ja vobec nebránim, lebo ju mám veľmi rada/ - takže treba skúsiť, možno zachutí - ale dúfam, že hej, moje malé tiež úplne v pohodke, majú to radi .
OdpovedaťOdstrániťMartinka, práve som tvoje pečienky dovarila, zároveň ochutnala a musím jednoznačne potvrdiť, že sú perfektné také jemnulinké a krásne prevoňané...všetkým vrelo odporúčam receptík, tvoje recepty Maťka sú zaručená tutovka, nikdy nesklamú a to je super. O to tento recept je fajn, že v poslednej dobe veľmi rada dávam mrkvičku a používa sa aj v tomto receptíku. Už teraz vidím ako sa bude polovička na obed oblízovať. ďakujeme. Anka29 z MMB
OdpovedaťOdstrániťAhoj Anka, tak to ma veľmi tešííí, že chutilo, a máš pravdu mrkvička to všetko krásne zjemní- netreba sa jej tam báť, dúfam že i manžel bol spokojný s obedom :) Veľmi pekne ďakujem za krásny komentárik.paaa
OdpovedaťOdstrániťmartinka....zajtra robim pecienky...len mame skatulku sampinonov a treba ich minut...myslis ze ich mozem pouzit aj v tomto jedle?
OdpovedaťOdstrániťKikuška, myslím, že ich sem možeš kľudne dať, veď pečienky sa bežne zvyknú kombinovať so šampiňónmi - samozrejme chuť bude trošku potom iná, ale v pohodke. Alebo, keby si chcela veľmi vymýšľať - tak tie šampiňóny možeš ududiť dopredu a primiešať ich k ryži /k prílohe/ a servírovať to so šampiňónovou ryžou - i tak sa dá. paaa
OdpovedaťOdstrániť