- týmto úžasným závinom som sa nechala inšpirovať od Janíčka / recept tu / a bol určený čisto pre môjho manžela - ktorý veľmi trpí tým, že u nás sa makové koláčiky moc nepečú. Ja mak nemôžem, lebo mi nie je z neho moc dobre a do dcérok ho okrem makových rezancov a podobných kreácií nedostanem tiež. Takže, ako som ho upiekla - aj si ho sám celý zjedol :)), ja som samozrejme aspoň to cestíčko ochutnala, aby som vedela, čo som vlastne upiekla, lebo bez toho to nejde.
Veľa ľudí má v sebe zafixované, že čo je celozrnné - tak to na 100% nie je chutné. / to inak nechápem ako k takému predsudku prišli ??!!/ Dokonca som sa stretla s ľuďmi, čo povedia, že čooože? - celozrnné pečivo ? - to ako môžete - my iba to biele. V tom prípade končím debatu na tému varenie a vidím, že nemá zmysel niekoho presviedčať, pretože mi to
1. odoberie úplne energiu
2. aj tak si z toho ten dotyčný nič nezoberie
3. aj keby som mu dala ochutnať niečo celozrnné - vo svojom presvedčení bude tvrdiť o svoju pravdu i keby mu to chutilo ....
- takže som to prestala riešiť, môj manžel si pochvaľoval aké dobré som mu upiekla a ostatní nepojedači celozrnnej múky ma už netrápia :)
Zo závinu som chcela urobiť závin exkluzívny - čo sa týka aj jeho vzhľadu ... veď teda, nech si ho manžel užije. Možno to nebol až taký dobrý nápad robiť vrkočový vzor, ale jednoducho on to má také rád ...
- po upečení fakt ledva vydržal, keby vychladne ..:))) ... podľa mňa by bolo lepšie nechať ho v tom pôvodnom závinovom tvare, ale manžel bol očarený ako vyzerá :DDD vraj:-" to je ON, taký správny domáci, žiadny ako tie dokonalé tvary z obchodu " Aj som ho chcela odfotiť až keď bude aspoň poprášený cukrom / lepšie to bude vyzerať/ - nedovolil, ...podľa neho bol bezchybný :))
..... a tak si ho zjedol - sám ako vojak v poli. Teda s malinkou výnimkou mojej malej ochutnávky cesta /ktoré ešte rozhodne použijem na kadečo, lebo sa mi veľmi páčila jeho konzistencia a chuť/. Receptík môžem len a len odporučiť .
jej, krasny zavin sa ti vydaril. ze pozdravujem manzela :-) ono to ani nemohol byt taky problem, pre chlapa to cele spast,ze? robila si z celej davky alebo len z polovice?
OdpovedaťOdstrániťoooooooooooooooooooch,Matka tak ten sa ti vydaril.mnaaaam.no ja som obrovskym zastancom celozrnych vecí a tento janickov a tvoj receptik na zavin sa mi veru velmo lubi.a maaaaaaaaaak.ooooooch milujem maaaak.veruze mam chut ti uchmatnut kusok z tej fotky.och
OdpovedaťOdstrániťJaninka, Ďakujem Ti :) a presne celý si ho zjedol sám :DDD . Robila som z polovice, lebo na celú som nemala viacej surovín /resp. - malým som ešte robila tú karamelovú tortu a minula posledný tvaroh :))/ tak musím doplniť zásoby, lebo to cesto bolo fakt úžasné - že som nakoniec ľutovala, že som nešla do obchodu.paaaa a ja ĎAKUJEM za recept
OdpovedaťOdstrániťSlávinka, ĎAKUJEM :) - krajšie by vyzeral klasicky asi zavinutý, ale manžel bol z neho unesený, ako vyzeral, tak ma to už potom netrápilo:) . Ale určo skúsim i s tvarohom, to cesto je neskutočné - ja mak nemožem a malé mi tvarohové zjedia, tak si potom normálne i ja pochutím.paaa
OdpovedaťOdstrániťMaťka... vyzerá úžasne, manžel má pravdu... krajší si predstaviť ani neviem. A isto bol aj veľmi chutný, vyskúšam aj ja túto celozrnnú verziu. Celozrnné pečivko veľmi ľúbime, ale musím sa priznať, že som z celozrnnej múky ešte doma nič nepiekla... najvyšší čas začať a vďaka Tebe, Slávuške a Janielke mám úžasnú inšpiráciu kde hľadať :)
OdpovedaťOdstrániťEvulienka, ďakujem!:) - no on si strašne pochvaľoval, ja z mojho pohľadu by som skor ten klasický zavin kvoli vzhľadu - ale hlavne, že bol spokojný :) .... cestíčko som jednoducho musela ochutnať a už viem, že ho možem použiť na čokoľvek. Mak mám veĺmi rada, len ako som písala - robí mi galibu v žalúdku :( - tak ho nemožem jesť. Celozrnnej múky sa neboj - je úžasná, ja na ňu tiež občas zabudenem, ale ak nie, pridávam kde sa dá. paaa
OdpovedaťOdstrániť