- po dlhej dobe som dosť sklamaná z vybraného receptu :(. Musím povedať, že táto bábovka ma veľmi lákala .. mala som síce obavy z tej hrubej múky, ktorá sa tu použila. Aj som mala chvíľu nutkanie, že jej dám len polovicu a druhú polku zamením s hladkou, ale nechala som to tak a urobila presne ako bolo uvedené v recepte. Veľká chyba - mala som počúvať svoj šiesty zmysel a pomeniť podľa seba, ako to robím pri mnohých receptoch, ktoré vo mne vzbudzujú nedoveru. Na tej ich fotke vyzerá tak krásne - veď pozrite
- ale to je zhruba všetko .. iba krásne vyzerá. Podlieha mojej veľkej kritike - drobivá, strašne suchá /aj napriek tomu, že tam šlo 180g masla!/ a škrípajúca pod zubami, treba ju zapíjať veľkým množstvom čaju, alebo kakaa. No čo už - i to je ponaučenie, že mám dať na svoje predtuchy . No a aby som nezabudla - bol absolútny des dostať ju z formy !!! Som myslela, že ju odtiaľ ani nevyklopím, asi 15 min som s ňou klepala, podvihovala nožíkom, prikrývala mokrou utierkou a vyskúšala na nej všetky overené triky ... a nič:( Nervy na cucky a takmer letela von oknom. Nakoniec som ju horko ťažko vydolovala aj s natrhnutím .
- recept sa ani písať neoplatí - vobec ju neodporúčam /aj keď mojim deťom chutila - ale aj to iba preto, že bábovky milujú :)))/ - ale plán je - bábovka prejde mojimi rukami aj šedými bunkami a urobím ju tak - aby si ten názov "babičkina bábovka" naozaj zaslúžila :) tu je tá moja - po rozkrojení .....
Ja som tuto babovku kedysi robila, dala som muku pol na pol (hladku a hrubu) a bola velmi dobra.
OdpovedaťOdstrániťAle je pravda, ze v Apetite boli uz aj lepsie, ku ktorym sa casto vraciam, a to tieto dve:
http://apetitonline.cz/recepty/2893-rumova-babovka-s-cokoladou.html
http://apetitonline.cz/recepty/1127-tvarohova-babovka.html
Ked budes mat chut vyskusat nejaku dobru, skus tieto, su vaze skvele...
Andrea