- španielske vtáčky nemusia byť vždy iba s párkou, slaninkou a pod.... Ak máte radi huby, zamotajte ich do nich a vzniknú Vám tieto úžasné závitky s hubovou príchuťou - lenže to už nebudeme hovoriť o španielskych vtáčikoch ale malokarpatských závitkoch :)
Prísady:
* 750g hovädzie mäso /zo stehna/
* 2 cibule
* 2 ML červená paprika
* 2 vajíčka uvarené na tvrdo
* soľ, mleté čierne korenie, kremžská horčica
* olej
* polohrubá múka
Náplň:
* 2 riadne hrste sušených húb
* 1 cibuľa
* 2 vajíčka
* mleté čierne korenie, soľ
1. najskor si pripravíme náplň: - huby prepláchneme a zalejeme vodou /ja sa spravidla horúcou, je to rýchlejšie :)/, necháme postáť, potom zlejeme cez sítko - tekutinu z húb nevylievame, ale si ju odložíme na podliatie mäsa
2. - cibuľu nakrájame nadrobno, osmažíme na troche oleja do sklovita, pridáme scedené huby, poprášime mletým čiernym korením, podľa potreby podlejeme troškou vody a pod pokrievkou udusíme.
3. nakoniec do hubovej zmesi rozklepneme 2 vajíčka a urobíme praženicu, ochutíme ju soľou
4. mäso naklepeme, posolíme, poprášime mletým čiernym korením, potrieme zľahka kremžskou horčicou
5. natrieme hubovou praženicou a zavinieme do závitkov, zopneme špajlami
6 . každý závitok obalíme v polohrubej múke / tá nám hneď pekne omáčku zahustí a nemusíme zahusťovať na konci varenia/ .. ale pozor pri použití tlakového hrnca neobaľujeme, aby sa Vám v tom hrnci neprichytila o dno - v tom prípade odporúčam zahustiť omáčku na konci varenia
7. na oleji si osmažíme cibule nakrájané na drobno do sklovita, potom pridáme červenú papriku a šikovno premiešame ... /áno, áno - veľa ľudí tak nerobí, ale ak ju pridáte až na mäso - zásadná chyba, paprika je rozpustná v olejoch a pokiaľ z nej chcete mať nejaký úžitok - tak do oleja s ňou/
8. prihodíme mäso a rýchlo poopekáme - podlejeme pohárom vody a samozrejmä nezabudneme ani na výluh z húb, ten tam prilejeme tiež ...... a dusíííííme, kým to nebude aspoň na polovicu uvarené :)
9. v polovici varenia pridáme uvarené vajíčka do omáčky - rozkrájané na osminky a podusíme všetko do mäkka . Omáčku môžeme prípadne na konci dochutiť podľa seba soľou, alebo vegetou
10. podávame s ryžou, tarhoňou, zemiakmi ...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára