piatok 17. septembra 2010

Lístkové štvorce s tvarohom a ovocím

.... tieto sladké chuťovečky som dnes piekla a len sa po nich zaprášilo - doslova do hodiny nebolo už ani jednej.  A skutočne, už aj keby sa mi nič nechcelo robiť - toto je asi najjednoduchší recept z lístkového cesta a zároveň ohromne chutný. Chrumkavé a zároveň osviežujúce. U nás som plnila so slivkami, ktoré bolo nutné spotrebovať /nejak sme sa ich už objedli :))) ... slivkové gule už nám idú hore krkom, kysnutý slivkáč tiež .. tak som ich sem posledné kusy zakamuflovala a výsledok bol viac než uspokojivý ......


Prísady:
* 400g lístkové cesto

Plnka:
* 250g jemný tvaroh /1,1%/
* 1 vanilkový cukor
* 1 PL práškový cukor
* 1 PL maizena /Gustin/
* 1 žĺtok
* 1 PL hrozienka

Posýpka :
* hrubší plátok masla
* 1 PL práškový cukor
* 2 PL polohrubá múka
* 1/2 Ml škorica


- okrem toho : ... ovocie /akékoľvek/, a 1 rozšľahané vajíčko na potretie
1. lístkové cesto si rozvaľkáme na hrúbku asi 2-3mm a radielkom nakrájame štvorce

2. suroviny na plnku vymiešame

4. lístkové kocky prenesiem na plech vyložený papierom na pečenie, pokladieme kopkami tvarohu a poukladáme kúsky ovocia

5. suroviny na posýpku spracujeme pekne ručne stručne do posýpkovej podoby

6. okraje štvorcov potrieme rozšľahaným vajíčkom a všetko zasypeme pripravenou posýpkou - dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na caa  8 min /sledovať/

7. upečené necháme vychladnúť
8. a po vychladnutí poprášime práškovým cukrom
9. a prajem príjemné mlsanie - u nás zmizli rýchlosťou svetla

6 komentárov:

  1. Tieto tvoje koláčiky som už robila a súúú úžasné, našla som ich na MMB a asi ich urobím aj zajtra :-) budeme mať návštevu

    OdpovedaťOdstrániť
  2. práve som toto dopiekla a už sme stihli aj vyskúšať: rýchle, jednoduché a veľmi chutné:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jeej ďakujeem Vanilka, je mi potešením, paa

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vyborne jednoduche kolaciky, ktore zvladne aj zaciatocnik. Perfektnee :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. zvladol som to a je to super :)

    OdpovedaťOdstrániť