nedeľa 12. júna 2011

Lístkové sladkosti s čerešňami

  .... jaaj a áno, keď by sme nevedeli čo a hlavne rýchlo - tak sme si popri zaváracej sezóne čerešní upiekli i niečo sladké pod zub, nedalo sa inak :D. Na zložitosti nebol čas. Ani to v podstate nie je recept ako taký - len opäť jedna z inšpirácií ako použiť lístkové cesto. Ooch ako dobre, že ho niekto vymyslel a mne ušetril koopec práce.
urobila som to veľmi jednoducho - na prípravu Vám postačí :
*  500g lístkové cesto
a uvarený vychladnutý puding  zo:
* 700ml mlieko
* 2 vanilkové pudingy
* 3 PL kryštálový cukor
- nezabudneme na ovocie - a keďže máme momentálne doma čerešienky - tak naše variácie sa niesli v duchu čerešienkovom
- z  polovice  rozvaľkaného  cesta  som plnila tieto lístkové hrebene

a druhá polovica /to už ma aj iniciatíva prechádzala :D,  padla za obeť v podobe iba nakrájaných štvorcov, na každý štvorec cesta som  dala trošku pudingu, posypala čerešňami a hotovka,  rúra vyhriata na 210 stupňov všetko krásne upiekla a rýchle koláčiky prevoňali celý dom :D

18 komentárov:

  1. veru niet nad inspiracie s lístkovým cestom, Matka, aj ja ho veeeeelmi môzem!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jaaj Slávuška pravda pravdúca, ja ho mám tiež veľmi rada

    OdpovedaťOdstrániť
  3. hmm.. ja som to pred chvilou skusala s jahodami..a dopadlo to katastrofou malinkou, nuz, ale bol to moj prvy pokus, ktovie,ci niekedy dokazem stvorit taketo veldielo.. mnam,radost pozerat :) a ucite aj jest :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Marysity ja Ti ďakujem za poklonu, ... ono tie jahodky sú úžasné / určite i po malinkatom nezdare krásne doma voňalo a chuť si viem predstaviť, mňam ... jaaj, ale neboj, každý sa učíme na vlastných chybách a nikto múdry z neba nepadol, takže hlavu hore, nabudúce ich budeš mať ukážkové/ - aj som chvíľu zvažovala, či ich tam nepomiešam, ale potom som si to rozmyslela, keďže obsahujú veľa vody, bála som sa, či ju pri pečení "nepustia" a použila iba čerešne, kedže majú viacej vlákniny a nemajú tendenciu meniť štruktúru pri pečení.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. skvele to je, jahodove mozes vyrobit nabuduce, uz teraz sa tesim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. oooch - len aby som mala i dosť jahôdok, lebo u nás už končí sezóna, tak snáď ešte nejaké dozrejú :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Každá dobrá inšpirácia sa hodí Maťka a ty to vieš tak výborne:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mati, kraasne, krasne ako od profesionala! A listkove cesto, puding a ovocie je uplne super kombinacia, mnaam.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. mňam, hneď by som si dala...výborne to vyzerá

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ďakujem vanilka, taký moooc jednoduchý receptík

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Andrejka, lichotníčka :D, ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Martinka, ja zvyknem zo žartu hovoriť, že ten kto vymyslel predávať hotové lístkové cesto by mal dostať nobelovú cenu :)) ... práve dnes sa chystám robiť podobné čerešňové taštičky s tvarohom, tak urobím aj zopár pudingových pre dcérku (ďakujem za inšpiráciu) :))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Jahody končí, třešně nastupují. Stačí jen využívat pravidelného koloběhu přírody a ona sama nám naskytne nespočet možností, jak se v kuchyni vyřádit. Tato varianta třešní vypadá nádherně, jako luxusní moučník ze špičkové cukrárny!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Presne tak Janka :D, je mi potešením, paaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  15. HaF: - veľmi pekne ďakujem za poklonu, paa a krásny dík

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Maťka chutný receptík ten môžme papať aj mi,pozerala som naň už dávnejšie,puding sa dá variť aj z rastlinného mlieka zdraím Ťa Betka/Babetka mmb.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Betka ďakujem krásne, sú to také rýchle receptíky na mlsnotky a vďačné.

    OdpovedaťOdstrániť