nedeľa, 12. júna 2011

Syrové pagáčiky

    Mala som na ne strašnú chuť :D Popri kadejakých dnešných sladkostiach sa žiadalo i niečo iné - na vyrovnanie chuti.

Prísady:
* 500g hladká múka
* 250g maslo /hera/
* 2 žĺtka
* 200g kyslá smotana
* 100ml acidofilné mlieko
* 2 Ml morská soľ
* 1 Ml kryštálový cukor
* 200g najemno nastrúhaný údený syr
* 1/2 kocky droždie
- okrem toho: - bielko na potretie pagáčikov a sezamové semienka /prípadne rasca , mak a pod/

Postup :

1. všetky suroviny poriadne vymiesime a cesto necháme aspoň 1 hod kysnúť. Mne to kyslo aj 1 1/2 - takže v pohode :D, kľudne si dajte načas, ja som si ho tiež  skôr nenašla :D
 2. vykysnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 1 1/2 cm a povypichujte malé pagáčiky
 3. poukladáme a plech vyložený papierom na pečenie, pagáčiky necháme ešte asi 15 min postáť, potom ich potrieme bielkom, posypeme semienkami a vložíme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov. pečú sa cca 15 min - sledujeme
4. prajem dobrú chuť.

8 komentárov:

  1. mnam aj mne by sa zisli na vyrovnanie chuti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak šup - šup rýchlo dobehni :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :DDD tak asi pošlem nejakého poštového holuba hmmmm, len či mu nos nevykrúúúti, kým doletí :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mňam tak už mám aj ja chúťky na pagáčiky...vyzerajú výborne

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem krásne Natali, .. sú naozaj výborné, paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  6. no prave mi kysne(alebo skor nekysne cesto) uvidime co z toho bude..ale dakujem za receptik :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. íííha, Katka, dúfam, že to nakoniec dopadlo dobre

    OdpovedaťOdstrániť