sobota 12. februára 2011

Tuniakové cestoviny s listovým špenátom

   V podstate opäť jedno z týcch maximálne rýchlych jedál. Naplánovala som si na dnes úplne niečo jednoduché, ale zároveň chutné, lebo sme sa vrátili s dcérkami domov od lekára až niečo po jedenástej a to som vedela, že na nejaké extra čarovanie obeda  nebudem mať príliš času. Tak sa s Vami podelím o receptík, ktorý snáď zaujme a hlavne chutne zasýti i Vaše hladné brušká :)
Prísady:
* 1 balík /500g/ cestoviny - trebárs mašličky
* 1 cibuľa
* 2 veľké struky cesnaku
* 1 konzerva lúpaných rajčín
* 200ml sladký kečup
* caa 150g mrazená kukurica
* caa 150-200g mrazený listový špenát
* 1 konzerva /140g/ tuniaka v oleji, kúsky
* 100g tavený syr v črievku
* veeľa bazalky, vegeta

1. na oleji si osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu
 2. potom do nej vyklopíme lúpané rajčiny, špenát, kukuricu, pretlačíme cesnak, podlejeme asi 1 pohárom vody /caa 200ml/ a  necháme povariť
 3. pridáme scedeného tuniaka, vytlačíme tavený sy,  ochutíme vegetou a bazalkou, ktorou absolúúútne nešetríme - necháme to spolu pekne povariť pár minutiek, kým sa syr rozpustí a celá masa nám zovrie
 4. a hľa omáčka hotová :)
 5. samozrejme, medzitým si uvaríme cestoviny "al dente" akékoľvek tvaru - podľa chuti a sympatie každého /prípadne, aké nájdete v špajzke/ a  celú masu premiešame - naservírujeme na tanier, kto chce može si ešte hotové jedlo posypať nastrúhaným tvrdým syrom. Ja som nestrúhala, lebo som chcela taký odľahčený obedík. Dobrú chuť :)

6 komentárov:

  1. Tak tento link si ukladám. Takéto recepty sa v mojich uponáhľaných týždňoch výborne hodia.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zdravim Matka,

    mate uchvatny blog!:-) Pozorne ho sledujem a najviac sa mi paci, ze Vase recepty su originalne, ale zaroven take "normalne". Tym chcem povedat, ze ziadne divociny s ingredienciami, ktore treba zhanat cez internet, ale naozaj prakticke recepty pre rodinu :-)

    Nech sa Vam aj dalej dari pri vareni:-)

    Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Peťka veľmi ma potešil komentárik, ďakujem krásne, som rada, že môžem aspoň týmto spôsobom inšpirovať. paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  4. hladala som dnes skoro cely den recept na ceresnovy kolac, nieze by som nenasla... nasla som ich moc... ale vsetky stale dookola peciem... teda tie cesta su take klasicke.... tak som sa rozhodla ze dam cesto z tej tvojej tvarohovej babovky.... no len este neviem ako tie ceresne lebo donho sa neponoria ked je hustejsie.... ale nejako to zvladnem.... proste mi strasne chuti tak skusim...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. inak si myslím, že je to dobrý nápad Veronika, čokoláda, tvaroh, čerešne idú k sebe - a dala by som ich do stredu, lebo áno, ako píšeš, to cesto je hustejšie. Tak snáď sa vydarí podľa predstáv. paaa

    OdpovedaťOdstrániť