pondelok 27. decembra 2010

Ivanove marinované kuracie rezne

     Ivanove preto, lebo receptík na tieto kuracie rezne mám od manželovho bratranca Ivana z Brezna. /Raz sme boli u neho na návšteve a on nám ich pripravil k obedu - veľmi zachutili a zaujali miesto v našom jedálničku./ Receptov na marinované mäso mám niekoľko a aby som ich lepšie rozoznávala, lebo každé inak chutí, tak som si ich pokrstila - jedny mám Ivanove, druhé mamine, tretie  Gabikine ... atď. Takto v nich nemám "bordel" :) a keď si niektorý recept vyberiem, viem ako bude konečný výsledok chutiť.
Prísady:
* 750g kuracie rezne
Prísady na marinádu:
* 3 vajcia
* 3 ML solamyl /kopčité/
* 3 struky cesnaku
* 1 Ml soľ
*1 ML vegeta
* 1 ML mletá červená paprika
* 1 ML korenie /aké chcete - ja som dala tentokrát gyros - ale možete použiť i čierne mleté, korenie štyroch farieb a pod/
* 2 ML olej
* 2 ML kečup
* 1 Ml sójová omáčka
* 1 ML kremžská horčica

1. suroviny na marinádu si vhodíme do misky s uzatvárateľným poklopom, /cesnak pretlačíme/ a riadne premiešame
 2. kuracie rezne si naklepeme
 3.  vložíme do marinády. uzatvoríme poklopom a necháme odpočívať v chladničke na noc /v chladničke možu byť v tomto stave kľudne 3-4 dni/
 4. potom panvicu potrieme malým množstvom tuku a sprudšia opečieme z oboch strán po caa 2-3 minútky. Hotovo, chutná voňavá rýchlovka je na svete :) Dobrú chuť Vám praje Ivan i ja :)

15 komentárov:

  1. Tak tieto si urcite niekedy urobime, mam rada takto urobene masko. Fotka ako vzdy...krasna ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Marinády mám strašne rada. Okrem toho, že takto mäsko vydrží v chladničke niekoľko dní, ako si aj ty písala, zvykla som ich aj zamraziť.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Michaelka, ďakujem za pochvalu - u nás tiež veľmi rada robím tieto marinády na mäsko.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Kinga, máš pravdu - je to ozaj veľká výhoda to marinovanie a čím je odstátejšie, tak i chutnejšie :). Ja som ho tiež nakladala práve na Štedrý deň a včera už iba opiekla - chutný obed v priebehu pár minút hotový :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Napácované mäsko je super, hlavne keď viem, že na druhý deň niekam idem a prídem neskoro domov a treba hneď variť. Rozhodne vyskúšam

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Maťka rýchle a chutné a tak to má cez sviatky byť :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ivka presne, ja som to tak práve i včera robila, lebo sme sa s malými neskoro vrátili domov a rýchly obed bol na stole :). Budem rada ak zachutí. paa

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ďakujem Andrejka:). Veru nechce sa mi teraz moc čarovať v kuchyni a tieto marinované mäská sú skvelé.paaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Cau Martinka, tieto rezne vyzeraju super. Skusim ich spravit a hodit na moju stranku. Inac, ja som narodeny v Brezne, no ale som vyrastal v Banskej Bystrici.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ďakujem Ľuboš :) - áno sú skvelé, marinované mäská sú skvelé a veľmi šetria čas :) budem rada ak zachutia i u Vás. V Brezne je krásne, mám odtiaľ veľmi pekné spomienky i z okolia . Maj sa pekne .

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Maťka,tak toto musím ukázať môjmu spolubývajúcemu;)Minule zarobil takú....ani neviem čo to bolo,ale nič moc to teda nebolo;)Toto by mi skôr chutilo.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. teší ma Sylvika, že receptík zaujal :) budem rada, keď bude i chutiť, paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  13. viem že hlupa otázka, ale čo je ML?

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ahoj Martinka, práve som "domarinádovala" a už sa neviem dočkať výslednej chuti:)) Veľmi sa mi páči tvoj blog. Hoci som naň natrafila iba včera vidím, že tu nájdem veľa ďalších chutných receptov. Napr. nabudúce urobím kur.rezne s nivou a šampiňónmi :)) pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť