sobota, 4. septembra 2010

Jablká v župane

Márne niekto bude hľadať v tomto recepte klasiku - nemám rada klasiku v ničom. Ak aj nejakú klasiku robím, tak poväčšinou tam bude kvapočka nejakej novej chuti, prísady a podobne /s výnimkou bryndzových halušiek a vecí podobných :))) /.... Preto aj tomto prípade by ste ťažko hľadali veľké vypečené obalené jablká . Ono je to fajn i tak, ale zjem jeden kúsok  /aj to horkoťažko/, zababrem tanierik, lebo veď do ruky to maxi jablko brať nebudem a ďalšie vec s tým súvisiaca - taniere navyše, ktoré musí niekto umývať :))) - Nieže by nemal kto, ale načo si komplikovať život  :).........a pritom takto je to oveľa pohodlnejšie a podľa mňa aj efektnejšie -  malé chutné jednohubky, ktoré prekvapia svojim obsahom - chutným upečeným jabĺčkom  ...




Prísady:

* 500g lístkové cesto
* 4-5 jabĺk
* mletá škorica
* kryštálový cukor
* 1 rozšľahané vajíčko na potieranie

Postup:
1. lístkové cesto si rozdelíme na polovicu

2. každú časť si rozvaľkáme na tenko, posypeme mletou škoricou a kryštálovým cukrom, radielkom nakrájame kocky


3. jablká si nakrájame či už takýmto krájatkom, alebo nožíkom, šupku zrežeme

4. na každú kocku dáme po jednom kúsku očisteného jablka

5. poskladáme okraje proti sebe

6. zavinieme
7. a zavinuté batožky s jablkom odkladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hnedým cukrom, popicháme vidličkou, aby nám pri pečení nepopraskali



8. pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov, caa 10 minút - po vychladnutí poprášime práškovým cukrom

9. a súú mňam :) ......... / z uvedeného množstva výjde caa 40 ks/

5 komentárov:

  1. Matka urcite toto vyskusam, vyzera to velmi zaujimave a hlavne ked pridu necakani hostia...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak u nas prva varka padla za obet na pockanie a kedze zajtra cakam hosti, musela som urobit dalsiu.mnam

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no paráda, teším sa Marika. Ďakujem krásne za správičku.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Další Mňamka s velkým M. Tohle by mně nenapadlo.Díky.
    Jindra

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem krásne Jindro:) - sú naozaj eľmi chutnučké a hlavne mooooc rýchle - ale i tak rýchlo sa popapajú :))

    OdpovedaťOdstrániť