nedeľa 5. septembra 2010

Čokoládová tvarohová torta

- moje zlatíčko Linduška mala sviatok - meniny, tak som uvažovala, čo jej upečiem. Chcela som len niečo jednoduché, ale aby chuť bola výrazná. To všetko napĺňajú dve základné zložky tejto torty : - tvaroh a čokoláda. Zaujímavosťou tejto torty je, že neobsahuje žiadnu múku. Myslím, že s kľudným svedomím ju možem nazvať aj "bezbordelová", keďže sa pri jej výrobe ušpiní nanajvýš jedna miska ..... tak si to užite - je priam božská ..... Dcérke veľmi chutila tiež.:)




Prísady:
* 750g jemný krémový tvaroh
* 3 vajíčka
* 2 čokoládové pudingy - prášok
* 125ml mlieko
* 250g kryštálový cukor
* 100g horká čokoláda
* 1 PL kakao
* štipka soli
 okrem toho na polevu :
* 200g kyslá smotana
* 1 vanilkový cukor

Postup :
1. v miske vyšľaháme spolu celé vajíčka a cukor, riadne do penista, šľahať aspoň 5 min

2. potom pridáme jemný krémový tvaroh, rozpustenú /vychladnutú/ čokoládu a mlieko

3. a nakoniec primiešame kakao, pudingové prášky a soľ

4. všetko spolu prešľaháme a vylejeme do maslom vymazanej tortovej formy /priemer 20cm/




5. dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme 50 min - po vytiahnutí z rúry je takáto nafúknutá


6. ale chladnutím redukuje objem

7. necháme zvoľna vychladnúť vo forme a potom natrieme zmesou kyslej smotany a vanilkového cukru, dáme zachladiť do chladničky, najlepšie na noc

8. a po riadnom vychladení servírujeme s vyšľahanou šľahačkou .... ach jo- mňam ... Linduška, zlatíčko, všetko najlepšie k Tvojmu sviatku :)

20 komentárov:

  1. tak tu tortu určite vyskušam vypada lakavo, zajtra mam aj ja meniny tak si ju upečiem pre seba:-))) dakujem za napad....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahojky Martí vypadá báječně!!!Určitě vyzkouším!!Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem Marti !!:) nech chutíííí ...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som ju dnes upiekla, este sa povinne chladi a urcite bude vyborna, cesto totiz veeeelmi chutilo a bolo sa treba pri miesani riadne zapierat, aby bolo co do formy...,
    vsimla som si, ze zrejme v bode 3 v postupe chyba mlieko,
    vdaka za super receptiiik, maria

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj Marika, tak dúfam, že tortička chutila i po upečení a vychladení. Ja milujem tiež tieto čokoládovo-tvarovové kombinácie. Ďakujem za upozornenie v postupe - už som doplnila.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dnes jsem si dokoupila suroviny na banánovou mňamku a až teď jsem si všimla,že jsem opomenula recepty na další straně.
    Tento dortík vypadá Marti opět skvěle!!!!!
    Taky na něj dojde řada!!:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. zlatá :)) Libuška, dúfam, že banánová mňamina bude chutiť - som zvedavá na Tvoj názor, čo povieš .. no a veru tortička bola k "sežrání" - teda aj tak dopadla u nás :))))) - zmizla veľmi rýchlo. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj Marti,tak mňamina je od včera hotová,zatla jsem zuby a vydržela chutě na uzdě až do rána a to jsem si tedy pochutnala.Dala jsem tomu teda pěkně!!!Asi půl plechu jsem snědla sama!!
    Neměla jsem třtinový cukr,ani arašídové máslo,dala jsem cukr bílý a místo ar.másla arašídovou pomazánku a výsledek byl prudce jedlý!!!!!!!!!!!!
    Marti,půl roku jsem hubla na léto do plavek,(kila už mi jdou čím dál hůř dolů)a jen co se ochladilo a nosí se svetříky,začala jsem půlroční půst dohánět a mám zas všechno nahoře.
    Ty sem dáváš takový dobroty,že se za chvíli neunesu!!!
    Teď si musím dát se sladkým na chvíli pokoj a potom bych ráda vyzkoušela tento dortík.
    Moc se na nšj těším,jak ho vyzkouším,dám zase vědět.Papa,měj se moc pěkně Liba.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. chi, zlatá si :)))) tak som rada, že si objavila čaro brownies a pozdáva sa Ti tak ako mne :))) - fakt sa oplatí vydržať do ďalšieho dňa - lebo keď odstojí, je z toho nenormálny gurmánsky zážitok. Ja som sa na brownies strašne dlho odhodlávala,kým som vyskúšala 1x - ale vskutku tento delikátny koláčik ma očaril. Inak v pohode možeš používať biely cukor - to ja len občas v záchvate "zdravého" pečenia ho tam občas švacnem - i keď v tomto prípade ma ani ten hnedý cukor nezachráni od kalórií :)))) - ale vždy si vravím, veď to nepečiem každý deň, tak občasné zhrešenie nech už stojí za to. Na mmb mám ešte ďalšie 2 recepty na brownies - tiež mňam - ale zasa iné / musím povedať, že som teda riadne rozmlsaná tiež, takže neboj, nie si v tom sama i s tými plavkami - ešte, že ide zima:)))/ no, ale čo už, ja tomu jednoducho nedokááážem odolať !!:)) paaa Libuška a ďakujem Ti krásne za milý komentárik, je mi veľkým potešením !! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Hmmmm Maťka poškulujem po tejto tortičke :-))))))) asi si ju sparvím na narodeniny,ktore mam na buduci tyžden... :-)))))hmmm niečo aj pre mamku :-) AnkaK

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ahoj Anka :) si zlatá - no veru, zaslúžiš si k Tvojmu krásnemu sviatku niečo dobručké pod zúbok. Veď uvidíš ako sa rozhodneš - každopádne - dúfam, že bude chutiť , keď ju raz náhodou skúsiš. paaaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Koláčik bez múky, to je koláčik pre mňa ako stvorený, receptík ukladám

    OdpovedaťOdstrániť
  13. áno, nobsahuje žiadnu múku /teda iba ten pudingový prášok/. paaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  14. koláčik odskúšaný, už aj takmer zjedený :) najťažšie bolo pokračovať krokom 3, pretože vtedy chutilo cesto ako čokoládový pribináčik a vážne som váhala či ho nezjem len tak :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Katka, som rada, že si sa nakoniec dopracovala i k bodu 10. a nezjedla tortičku skor :), som rada, že chutí, paaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  16. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=301694523189949&set=a.294145920611476.96676.289202161105852&type=1&theater
    nieje to vasa torta?

    OdpovedaťOdstrániť
  17. torta vyzerá super :) nepokazím nič, ak to spravím v širšej forme? mám len 24cm a nie 20 :/

    OdpovedaťOdstrániť