nedeľa, 5. septembra 2010

Kuracie rezne s nivou a šampiňónmi

-  dnes je nedeľa a mne sa nechce variť, dala by som čokoľvek za to, len aby som dnes nemusela, po 1. je mi zima , po 2. neznášam tieto prechodné obdobia keď ešte nekúria a po 3. keď mi je zima - variť sa mi nechce. Aj som sa ráno chvíľu tvárila, že dnes teda nieee ...!! ... ale, masko už bolo vytiahnuté z mrazničky, tak som si na seba natiahla tričko, dve mikiny / a keby mi to nebolo trápne, tak aj hubertus by som kľudne zniesla :)))/ ale poistila som to aspoň hrubičiznými ponoškami a odpochodovala do kuchyne. Obed som v rýchlosti vymyslela taký, aby sa piekol v rúre a ja som bola na nej celý čas pečenia prilepená a ohrievala si skrehnuté prsty.



Prísady :

* 600g kuracie rezne
* 1 cibuľa
* 150g čerstvé šampiňóny
* 200ml šľahačková smotana /33%/
* 120g syr niva
* 2 trojuholníky taveného syra /50g/
* soľ
* vegeta
* červená paprika
* maslo

Postup : 
1. cibuľu nakrájame na plátky a ošmahneme na troške oleja do sklovita

2. potom k nej pridáme nakrájané šampiňóny, poprášime mletým čiernym korením a podusíme pod pokrievkou, len aby sa ich množstvo zredukovalo

3. kuracie rezne si zatiaľ jemne naklepeme

4. jemne ochutíme soľou, vegetou a červenou paprikou, /so soľou opatrne, pretože niva je slaný syr /  vložíme do pekáča vymazaného maslom

5. na maso navrstvíme cibuľu so šampiňónmi

6.  posypeme nastrúhanou nivou, kúskami taveného syra

7. a zalejeme šľahačkouvou smotanou, na povrch dáme pár kúskov masla.... zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov, pečieme do zmaknutia masa, caa 45 min, potom alobal odokryjeme a necháme povrch zapiecť do jemne zlatava

8. podávame so zemiakmi na akýkoľvek sposob .....

9 komentárov:

  1. Marti,ty mi teda dáváš!!!!!!!!!!
    Přistihla jsem se při čtení receptu jak polykám!!!!!A to nemám hlad!!!
    Bašta vypadá náramě.
    Něco podobného jsem dělala teď v týdnu a to je ten případ,kdy jsem si akorát olizovala prsty,abych z toho taky něco měla:-)))))))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. chi :))) a je to rýchlovečka - u nás taká klasika a samozrejme, obmien je neskutočne veľaaaa :))))))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Marti, robim nieco podobne, len miesto korenia co pises davam grilovacie bez soli a glutamanu
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Janka - presne, dá sa hocijakým korením /i žiadnym/ na aké máme práve chuť. Inak ja tiež používam grilovacie bez soli a glutamanu a vlastne i všetko solím morskou soľou, keď sa dá, aspoň takto trošku zdravšie prisposobujem koreniny taktiež :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Marti, tak dnes idem na to:) musim to skusit aj s tymi zampionmi a cibulou.
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj Janka, tak dúfam, že chutilo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Matka varila som na nedelu a jednoducho mnamka užastna :-)) mnam mnam Anka

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ďakujem mooc krásne za správičku Anka, teší ma, paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Dnes som to robila na obed a veeeelmi nam to chutilo. Dakujem za vyborny typ.

    OdpovedaťOdstrániť