- dnes je nedeľa a mne sa nechce variť, dala by som čokoľvek za to, len aby som dnes nemusela, po 1. je mi zima , po 2. neznášam tieto prechodné obdobia keď ešte nekúria a po 3. keď mi je zima - variť sa mi nechce. Aj som sa ráno chvíľu tvárila, že dnes teda nieee ...!! ... ale, masko už bolo vytiahnuté z mrazničky, tak som si na seba natiahla tričko, dve mikiny / a keby mi to nebolo trápne, tak aj hubertus by som kľudne zniesla :)))/ ale poistila som to aspoň hrubičiznými ponoškami a odpochodovala do kuchyne. Obed som v rýchlosti vymyslela taký, aby sa piekol v rúre a ja som bola na nej celý čas pečenia prilepená a ohrievala si skrehnuté prsty.
Prísady :
* 600g kuracie rezne
* 1 cibuľa
* 150g čerstvé šampiňóny
* 200ml šľahačková smotana /33%/
* 120g syr niva
* 2 trojuholníky taveného syra /50g/
* soľ
* vegeta
* červená paprika
* maslo
Postup :
1. cibuľu nakrájame na plátky a ošmahneme na troške oleja do sklovita
2. potom k nej pridáme nakrájané šampiňóny, poprášime mletým čiernym korením a podusíme pod pokrievkou, len aby sa ich množstvo zredukovalo
3. kuracie rezne si zatiaľ jemne naklepeme
4. jemne ochutíme soľou, vegetou a červenou paprikou, /so soľou opatrne, pretože niva je slaný syr / vložíme do pekáča vymazaného maslom
5. na maso navrstvíme cibuľu so šampiňónmi
6. posypeme nastrúhanou nivou, kúskami taveného syra
7. a zalejeme šľahačkouvou smotanou, na povrch dáme pár kúskov masla.... zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov, pečieme do zmaknutia masa, caa 45 min, potom alobal odokryjeme a necháme povrch zapiecť do jemne zlatava
8. podávame so zemiakmi na akýkoľvek sposob .....
Marti,ty mi teda dáváš!!!!!!!!!!
OdpovedaťOdstrániťPřistihla jsem se při čtení receptu jak polykám!!!!!A to nemám hlad!!!
Bašta vypadá náramě.
Něco podobného jsem dělala teď v týdnu a to je ten případ,kdy jsem si akorát olizovala prsty,abych z toho taky něco měla:-)))))))
chi :))) a je to rýchlovečka - u nás taká klasika a samozrejme, obmien je neskutočne veľaaaa :))))))
OdpovedaťOdstrániťMarti, robim nieco podobne, len miesto korenia co pises davam grilovacie bez soli a glutamanu
OdpovedaťOdstrániťJana
Ahoj Janka - presne, dá sa hocijakým korením /i žiadnym/ na aké máme práve chuť. Inak ja tiež používam grilovacie bez soli a glutamanu a vlastne i všetko solím morskou soľou, keď sa dá, aspoň takto trošku zdravšie prisposobujem koreniny taktiež :)
OdpovedaťOdstrániťMarti, tak dnes idem na to:) musim to skusit aj s tymi zampionmi a cibulou.
OdpovedaťOdstrániťJana
Ahoj Janka, tak dúfam, že chutilo :)
OdpovedaťOdstrániťMatka varila som na nedelu a jednoducho mnamka užastna :-)) mnam mnam Anka
OdpovedaťOdstrániťĎakujem mooc krásne za správičku Anka, teší ma, paaa
OdpovedaťOdstrániťDnes som to robila na obed a veeeelmi nam to chutilo. Dakujem za vyborny typ.
OdpovedaťOdstrániť