sobota 28. mája 2011

Tuniakové cestoviny s fazuľou

     Viem, zverejňujem v poslednom čase skôr iba sladké koláčiky. Nie, že by som nevarila - varím,  len momentálne menej, počas týždňa je varenie skôr na mojej mamine a ja sa len tak "motám" okolo. Tak si to vynahradzujem počas víkendov - resp. soboty sú moje :D . Tak tieto cestovinky sú taká klasická sobotňajšia rýchlovka, keď  treba poupratovať celý dom, oprať zo desať práčok prádla a medzitým na Vás 10x zakričia deti, že nevedia niečo nájsť - prípadne Vy hľadáte ich :DD

Prísady :
* 3/4 balíka cestovín /špagety/
* 140g konzerva rajčinový pretlak
* 185g tuniak vo vlastnej šťave 
* 1 konzerva bielych fazúľ v rajčinovom náleve
* 1 cibuľa
* caa 100-150ml kečup
* 3 struky cesnak
* morská soľ, veeľa bazalky, olej
- okrem toho: - tvrdý syr na strúhanie

1. na troške oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rajčinový pretlak a porestujeme ho caa 1-2 minutky
 2. a potom už len vyklopíme konzervy s tuniakom a fazuľou,  pretlačíme cesnak, pridáme kečup, podlejeme caa 200ml vody, dochutíme morskou soľou, nešetríme bazalkou, necháme zovrieť. Primiešame uvarené scedené cestoviny dľa svojho výberu. Každú porciu posypeme strúhaným syrom. A hotovka :D

10 komentárov:

  1. Super,cez týždeň urobím, tiež mám rada také rýchlovky. Darina B. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. - myslím, že rýchlovky sú niekedy na nezaplatenie, tiež nemusím stáť pri sporáku 3 hodiny - tak dúfam, že bude chutiť Darinka.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Matka, to je super receptus. Urcite prilezitostne vyskusam.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Adrika ďakujem, je to fakt desná rýchlovka :D žiadna diera do sveta, ale máme to radi .

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Najjednoduchsie recepty su vzdy najlepsie! Cestovinky niekedy vyskusam ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. vyzerá to úžasne šťavnato, mnam!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ďakujem Mariannka, myslím, že keď je nedostatok času a hladné bruško sú ozaj rýchlovky skvelé, paa

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Martinka,cestovinky sú vyskúšané,rýchlovečka,a ešte k tomu aj chutné,dakujem za dalsí skvelý recept.Marta

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ďakujem Martuška, je mi veľkým potešením, paa a krásny večer

    OdpovedaťOdstrániť