- niet už asi ani nič rýchlejšieho ako tieto malé chutnučké mini-pizze. Vhodné nielen ako rýchla večera, ale i chuťovka, alebo proste len tak . Takže, nebudeme sa tentokrát zapodievať s kysnutím cesta a urobíme si absolútnu rýchlovečku, ktoré ocenia nielen Vaše deti, ale aj Vy - pretože sú takmer bez práce ...
Prísady na cesto:
* 300g hladká múka
* 80g palmarín
* 100g strúhaný aidam
* 150g biely jogurt
* 1/2 ML soľ
* 1 ML pizza korenie /zarovno/
* 1 ML sóda bikarbóna
Na obloženie:
* kečup, šunka, syr, kukurica, rajčiny ...... proste, čo máte radi a v chladničke nájdete
1. suroviny na cesto dáme všetky do misky /syr nastrúhame na mrkvovom struháku/
2. vymiesime tvárne cestíčko, odložíme na 20 min do chladničky
3. na pracovnej doske vysypanej múkou si z cesta urobíme valček a rozdelíme na 12 približne rovnakých kúsokov. Z každého vyvaľkáme malú tenkú placku o priemere caa 12 cm
4. odkladáme na plech vyložený papierom na pečenie
5. každú placku potrieme kečupom /na varenie nejakej rajčinovej omáčky aj tak nemám čas :)/, poukladáme šunku, kukuricu, nakrájané rajčiny, možeme posypať bazalkou
6. a nakoniec všetko zasypeme nastrúhaným aidamom - pošleme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme caa15 min.
7. upečené
8. a prajem dobrú chuť - sú veľmi chutné :)
mnaaaaaaaaaaaam jednoducho su super :-)AnkaK
OdpovedaťOdstrániťSom moooc rada Anka. Ďakujeeem.
OdpovedaťOdstrániťNo teda Maťka, vyzerajú super a rozmýšľam že vyskúšam dnes na večeru. Môj 6 ročný syn miluje pizzu, tak ho určite týmto poteším. ďakujem z inšpiráiu Martina J.
OdpovedaťOdstrániťVďaka Maťka :) - budem veľmi rada keď zachutia, je to ozaj rýchlovečka - moje deti milujú pizzu v akejkoľvek podobe a toto im veľmi chutí tiež . paaa
OdpovedaťOdstrániťBolo by možné, že by som spravil z cesta iba polovicu pízz a druhú polovicu cesta by som uchoval v chladničke? Bojím sa, že by sa cestu niečo stalo. Vo varení som totiž nováčik.
OdpovedaťOdstrániťPatrik
Patrik, osobne si myslím, že jeden deň cesto v chladničke v pohode vydrží, ale dlhšie by som ho tam nenechávala, lebo predsa toto nie je cesto na dlhodobé uskladnenie. Samozrejme treba ho zabaliť do potravinárskej fólie, alebo alobalu. Tak nech sa darí.paa
OdpovedaťOdstrániť