nedeľa 26. júna 2011

Vajíčkovo - salámová nátierka

     Na víkendové raňajky rada pripravujem nátierky, cez týždeň mi moc času na ne nevychádza a nie všetky sú aj vhodné pre deti do školy na desiatu /hlavne kvôli obsahu cibule :D/, tak dnešné nedeľné ráno sa u nás tiež nieslo v duchu nátierkovom.
- a dnes sa mi tak nič nechcelo - neznášam toto počasie ani jar - ani leto, zamračené upršané počasie ma  dokáže pripraviť o neskutočné množstvo energie, tak dúfam, že to nebude mať dlhé trvanie a opäť sa začne usmievať na nás slniečko, aby sme mohli načerpať dostatok vitamínu D.

    Keďže ja  už doma straším vyspaná od 3 hod ráno - na prípravu tejto nátierky som mala času "habaďúru" :D,  - ale na jej prípravu stačí 5 min aj s cestou do špajzky súvisiacou  hľadaním ponorného mixéra :D. Zbytok času som venovala sebe - vyložila nohy, pustila TV a sledovala rozprávky ...



Prísady:
* 150g jemného salámu /liptovský a pod/
* 4 vajcia,  uvarené na tvrdo 
* 4 trojuholníky smotanového syra
* 125g masla /pravé kravské/
* 1/2 cibule nakrájanej nadrobno
* vegeta podľa chuti

- všetky suroviny, okrem cibule  rozšľaháme ponorným mixérom, nakoniec primiešame cibuľu a hotovka :D

4 komentáre:

  1. Martinka,
    ďakujem za recept, vyskúšam. Vyzerá lákavo a ja zbožňujem nátierky...
    Pekný večer,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem Aďka, teším sa, dúfam, že bude chutiť

    OdpovedaťOdstrániť
  3. klasickú vajíčkovú robievame, nenapadlo by ma pridať do nej salámu, ale myslím, že je to nápad skvelý! :)) vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Andurejka ďakujem, u nás veľmi letia pomázánky všehodruhu a táto mala tiež úspech, tak dúfam, že bude chutiť i u Vás, paa

    OdpovedaťOdstrániť