sobota 25. decembra 2010

Nátierka z tresčej pečene

       Na Štedrý deň počas celého dňa nejeme žiadne mäso a dokonca ani neobedujeme. Jednoducho je u nás taká tradícia. Vobec nemám pocit hladu a veď kto by aj  mal .. sem zob - tam zob, slané, sladké ... a bruško má stále čo robiť.  O to viacej si potom užívame štedrú večeru. Naše raňajky sa nesú v podobe doma vypečenej vianočky s maslom a kakaom /tento rok som robila banánovú, / a tejto skvelej nátierky.
Prísady:
* 1 konzerva /115g/ tresšej pečene
* 100g maslo
* 3 trojuholníky smotanového syra
* 3 vajcia,  uvarené na tvrdo
* 2 ML plnotučnej horčice
* 1 malá cibuľa
* vegeta, bylinková soľ

1. vajcia si nastrúhame na mrkvovom struháku, tresčšiu pečeň zlejeme z oleja, cibuľku nakrájame na drobúčko a všetko si ostatnými surovinami vymiešame ............. /ja som tentokrát ani cibuľku nedávala, lebo malé ju tam nechceli. Čo už s nimi  ?- surovú cibuľu mi jednoducho občas vyberajú a mne sa nechcelo s nimi zapodievať a hlavne pozerať sa,  ako sa v tom štibrú :), ale mne osobne tam chýbala
 2. nakoniec ochutíme vegetou a bylinkovou soľou a hotovka - podávame :), prajem dobrú chuť.

8 komentárov:

  1. martinka, ja zvyknem niekedy aj cibulu postruhat na stuhaku ked sa niekomu niekde nepaci...:o) inak, vyborny receptik, tresciu pecen mam velmi rada
    PS: mate rovnaky zvyk ako my, s cim sa uz skoro vobec nestretavam:o)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Matka! dnes som robila natierku na ranajky....len som pridala cerstve mlete korenie troch farieb, iba dve vajicka a trosku viac horcice, velmi nam chutila. super natierka!!! Maja

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Kikuška, to vieš - ja s cibuľou nemám problém, mne tam práve veľmi chutí - to len malé to zacítia - či nastrúhaná, či nakrájaná, proste tam je a tom niekedy prekáža. Niekedy nie - asi ako sa vyspia :))) a ďakujeem

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jeej Majka, to si ma potešila. A presne, koreninky - horčica - kľudne dochutiť podľa seba, čo nám tam chýba. Ďakujeem.paa

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Martinka,dnes som robila túto nátierku na ranajky,veľmi dobrá,dokonca aj Dávidko zjedol,len som nedavala cibulu,dakujem za recept.Marta

    OdpovedaťOdstrániť
  6. veľmi ma teší Martuška :) Ďakujem za správičku. paa

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mňááám...tak toto by som jedla stále;)Ja milujem tresčiu pečeň.Len tak,s maslovým chlebíkom a cibuľkou....

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Sylvika my tiež, mám pocit, že sa jej nevieme dojesť :)

    OdpovedaťOdstrániť