nedeľa 7. novembra 2010

Opekané sójové rezance

- nejem sójové maso. Nechutí mi. Fakt som skúšala, ale nič - vobec ma neoslovilo, ani voňa - chuť ani náhodou. Neviem z akej roztopaše som kúpila balík sójových rezancov -  asi ma v obchode napadlo, že dám tomu jedlu ešte šancu : DDD.
    Vytiahla som ten balík zo špajzky a čumela naň - čo s níím ? .  Ale ja som človek, ktorý rád skúša nové veci a napadlo ma, že i tofu, ktoré som kedysi tiež nemusela, po správnej úprave mi veľmi chutí. Tak som nad ním špekulovala ako zlatnícky učeň  :)))  noooo - a áno, dostala som ho do jedlej podoby - povedzme do jedlej podoby pre mňa /ale moj názor tu asi nie je potrebný - keďže som na to  pozerala ako by to maso chcelo odkusnúť z mojho prstu :DDDD / .  Musím  povedať, že nebola som z toho akože "waaaau" , ale bolo to dobré a celkom chutné  :)  Dokonca  deti ochutnali - že: " dobré" :) hmmm, takže sa s nimi ešte určite popasujem a na začiatok sa s Vami podelím o tento moj prvý pokus ....
Prísady:

* 1 balík sójových rezancov /70g/

Marináda:
* 1 vajce
* 1 ML kari korenie
* 1/2 ML mletá červená paprika
* 1  ML horčica
* 1 1/2 ML vegeta
* 2 ML kečup
* 1 ML olej
* 2 struky cesnak
* 3 ML sójová omáčka
* 1 ML worchester omáčka
* 1 ML chilli omáčka


1. sójové rezance som najskor uvarila vo vode 20min ochutenej po 1 ML soli a vegety, scedila, nechala vychladnúť
2. v miske som s vajíčkom premiešala všetky suroviny na marinádu /cesnak pretlačila/
3. tak
4. vložila do nej vychladnuté uvarené maso, /jeeemine, to teda pááchlo :(((- nedokážem si pomocť, ale musela som vetrať kuchyňu,  keď sa to varilo ... samozrejme 2x mi vykypelo, no kto mal vedieť, že sa tak bude správať :))))/ .... premiešala s marinádou, zatvorila poklopom a nechala v chladničke na noc odležať
 5. na druhý deň som dala na panvicu asi 2 PL oleja a opekala asi 15 min pri strednej teplote - no a už to voňalo inak :)
 6. a konečne - takto to bolo hotové ...... 

13 komentárov:

  1. Matka ja mam sojove mäso rada ale musím uznat ze toto v Nemecku sa jeho chut s tym nasim slovenskym neda porovnat.Musim uznat ze toto nemecke nie je ako spongia a aj lepsie chuti.hmmm...neviem v com to je ale slovenske sojove kocky ci drt uz nekupujem.varím su toto nase.skoda mozno sa raz niekedy stretneme a donesiem ti balicek na kostovku ;-)Inak jedlo vyzera ozaj chutne.Je to ozaj toto co si vcera spominala ze smrdelo?:-DDDDD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. - vieš, že mi to už niekto spomínal, že to naše je úplne hrozné ? -no ja netuším, lebo v živote som iné okrem slovenského nechutnala a teda fakt mi vobec nechutilo, človek aby z toho čaroval, kým to dostane do jedlej podoby :)) oooch, ale samozrejme - veď ja nechcem nijako ani kritizovať alebo tak sójové maso. Veď každý máme rád niečo iné. Len je ozaj škoda, že u nás sú tie zahraničné výrobky stále nedostať :(, možno by som bola skututočne prekvapená chuťou - lebo takto som ozaj varila s veľkými predsudkami, čo je dosť ťažké, aspoň pre mňa :) i keď som to dostala do tej jedlej podoby :DDDD. jaaaj a Ty si čítala tú diskusiu na mmb ? :DDD - áno, to bolo to, čo mi smrdelo :)))))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. hej citala jasne.bolo to v albume od andrejky na moj zavin.:-)no ozaj.ja toto nemecké ani nijako extra nemusim "ojedlovat".fakt staci ked ho na par minút necham vo vývare a je uzasne jemne a úplne iné.Fakt sa nedá porovnat ani konzistenciou.Ja ti vázne niekedy poslem ked budem na slovensku aby si mohla ochutnat.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. :))) jaaj, lebo to ja som ešte s babami rozoberala v diskusiách :)) Ja Ti verím Slávka - veď kopec výrobokov je tak .... No vidíš - tak si niekedy dohodneme stretko keď budeš na Slovensku OK ? :) - a tomu stretku by som sa potešila viacej ako sójovým rezancom - to mi ver :DDDDD

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zajímavé. Mezi námi,ty snad dokážet udělat chutný zázrak ze všeho.Laura

    OdpovedaťOdstrániť
  6. :))) snaha bola Lauri, ale bolo to fakt celkom jedlé - keby nebolo, ani náhodou nezverejním, lebo čo mi nechutí - joooj to nezverejńujem. Ďakujeem. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Sojove maso patří k jedinému masu, které jsem si schopná udělat sama, protože syrového masa se štítím a když neštítím, tak je mi z jeho úpravy nevolno. Takže sója navždy. Ať už jako stroganov, čína či zapečená s bramborem.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. aach vidíš Pája, každý máme niečo však ? - ale hlavne, že nám chutí, to je podstatné. myslím, že každý človek má nejaké jedlo, ktoré veĺmi nemusí, resp. mu nechutí. Ja sa povačšinou snažím, aby som i z toho čo práve nemusím urobila pre mňa alebo pre moju rodinu chutné jedlo,/niekedy mi to dá riadne zabrať - ako napr. pre mňa toto jedlo :) ... ale inak na sójové boby nedám dopustiť a tofu mám veľmi rada tiež:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. hlasim, ze aj rezance chutili :) dakujeme :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Jeej tak to ma teší Deniska :), ďakujem za správičku, paa

    OdpovedaťOdstrániť