RECEPTY

nedeľa 28. novembra 2010

Labužnícke kuracie stehná

     V sobotu večer som sa bavkala - vytiahla som si moju zbierku asi 50 kulinárskych časopisov /minimálne - aj keď ich je určite raz toľko:))/ a ďalších asi 20 kuchárskych kníh /to nepreháňam/- odvliekla to všetko k sedačke a poobkladala som sa nimi ako šejk so svojím najväčším bohatstvom. Dovod bol jednoduchý - hľadanie inšpirácie - tú som našla ....., asi po 2 hod premŕvania sa a listovania ... ale klasika, nebola som z toho nejaká strašne nadšená. Totižto som si nevedela vybaviť chuť  /možno to bolo tým, že som bola prejedená a mlsné bunky boli dočasne umŕtvené, neviem .... /  No nič, vliezla som do kuchyne s knihou na pleciach a vytiahla tie kuracie stehná čo som v návale chvatu ráno kúpila a čumeli na mňa  z chladničky. Rozhodla som sa pre vyraďovaciu metódu korenín, tj. vytiahla som všetky čo mám / je ich ozaj moooc/ na kuchyňskú linku  a čo sa mi najviac pozdávali - nechala vyložené, aby mi do rána, kým sa vyspím neunikla myšlienka čo s nimi urobím .....
        .....  v nedeľu ráno som vstala s dobrým pocitom - že idem na to :))) ... veď stačí iba všetko vopchať do rúry a vyložiť si nohy ... ku šťastiu nám bude postačovať fungovanie elektriny /v mojom prípade:)/ a mne už nič nebránilo k tomu, aby som si urobila pohodovú nedeľu bez nejakého stresu z varenia. Nakoniec sme sa napráskali ako riadni drevorubači a po dobrom obede dali riadneho "šlofíka" :)) na pretrávenie
Prísady:
* 4ks celých kuracích stehien
* 3 struky cesnaku
* bazalka
* drvená rasca
* soľ
* mletá červená paprika
* strúhanka
* olivový olej

1. kuracie stehná si nasolíme, potrieme celé pretlačeným cesnakom, posypeme bazalkou, drvenou rascou a mletou červenou paprikou, pokvapeme olivovým olejom - v takomto stave ich necháme asi  1 1/2hod odpočívať v chlade
 2. potom posypeme po povrchu letmo strúhankou, podlejeme asi 3/4 pohárom vody, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Keď sú už na skus mäkké, alobal odokryjeme, teplotu zvýšime na 200 stupňov a za občasného podlievania výpekom upečieme do chrumkava
 3. a hotovka- krásne vypečené do chrumkava, voňavé ... podávame s ryžou, opekanými zemiakmi ..... , samozrejme i šalátom - u nás hlávkový. Prajem Vám dobrú chuť :)

14 komentárov:

  1. tak tieto stehienka sú veru pre labuzníkov ako ja :-DDDD.paaaaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. myslím, že by Ti veru chutili Slávka - sme sa teda navalili riadne :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. hmmmmmmmmmmmm...prave ich robim a vonaju perfektne,myslim,ze tak budu aj chutit..dakujem za inspiraciu........:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak dúfam, že bude spokojnosť i pri ochutnávke :D, paaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  5. nevedela som vobec co budem varit a našla som tieto kuracie stehienka ummm boli supe dakujem za inspiraciu:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. prvy krat som citala v recepte,ze posypat struhankou,ale vyskusam,vyzeraju uzasne.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. nie je to môj nápad s tou strúhankou, ale je to fakt dobrý receptík. S tou strúhankou to netreba preháňať samozrejme - jemne posypať a zapiecť do chrumkava, potom je to fakt výborné, naozaj u mňa osvedčený recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ani ja som nevedela ako pripraviť kuracie stehná až som natrafila na tento recept.Práve mám stehienka naložené a verím,že budú úžasné!Ďakujem za recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Veľmi ma teší, hlavne, aby bola spokojnosť

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Akurát sa to pečie, veľmi ma zaujal tento receptík, som v očakávaní :) ale som si istá že bude výborní!!! :) Ďakujem za nápadík. Krásny deň. Tímea.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. A asi koľko to mám piecť?

    OdpovedaťOdstrániť
  12. toto nemam rad, ked ludia pisu, komentar "prave to robim, vyzera to uzasne - uvidim ako to bude chutit". Tak preco sakra nenapisete komentar, ked TO UZ NAVARITE A JETE ci to je skutocne lahodka. Koho to zaujima, ze to prave varite?

    OdpovedaťOdstrániť