V sobotu večer som sa bavkala - vytiahla som si moju zbierku asi 50 kulinárskych časopisov /minimálne - aj keď ich je určite raz toľko:))/ a ďalších asi 20 kuchárskych kníh /to nepreháňam/- odvliekla to všetko k sedačke a poobkladala som sa nimi ako šejk so svojím najväčším bohatstvom. Dovod bol jednoduchý - hľadanie inšpirácie - tú som našla ....., asi po 2 hod premŕvania sa a listovania ... ale klasika, nebola som z toho nejaká strašne nadšená. Totižto som si nevedela vybaviť chuť /možno to bolo tým, že som bola prejedená a mlsné bunky boli dočasne umŕtvené, neviem .... / No nič, vliezla som do kuchyne s knihou na pleciach a vytiahla tie kuracie stehná čo som v návale chvatu ráno kúpila a čumeli na mňa z chladničky. Rozhodla som sa pre vyraďovaciu metódu korenín, tj. vytiahla som všetky čo mám / je ich ozaj moooc/ na kuchyňskú linku a čo sa mi najviac pozdávali - nechala vyložené, aby mi do rána, kým sa vyspím neunikla myšlienka čo s nimi urobím .....
..... v nedeľu ráno som vstala s dobrým pocitom - že idem na to :))) ... veď stačí iba všetko vopchať do rúry a vyložiť si nohy ... ku šťastiu nám bude postačovať fungovanie elektriny /v mojom prípade:)/ a mne už nič nebránilo k tomu, aby som si urobila pohodovú nedeľu bez nejakého stresu z varenia. Nakoniec sme sa napráskali ako riadni drevorubači a po dobrom obede dali riadneho "šlofíka" :)) na pretrávenie
Prísady:
* 4ks celých kuracích stehien
* 3 struky cesnaku
* bazalka
* drvená rasca
* soľ
* mletá červená paprika
* strúhanka
* olivový olej
1. kuracie stehná si nasolíme, potrieme celé pretlačeným cesnakom, posypeme bazalkou, drvenou rascou a mletou červenou paprikou, pokvapeme olivovým olejom - v takomto stave ich necháme asi 1 1/2hod odpočívať v chlade
2. potom posypeme po povrchu letmo strúhankou, podlejeme asi 3/4 pohárom vody, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Keď sú už na skus mäkké, alobal odokryjeme, teplotu zvýšime na 200 stupňov a za občasného podlievania výpekom upečieme do chrumkava
3. a hotovka- krásne vypečené do chrumkava, voňavé ... podávame s ryžou, opekanými zemiakmi ..... , samozrejme i šalátom - u nás hlávkový. Prajem Vám dobrú chuť :)
tak tieto stehienka sú veru pre labuzníkov ako ja :-DDDD.paaaaaa
OdpovedaťOdstrániťmyslím, že by Ti veru chutili Slávka - sme sa teda navalili riadne :)))
OdpovedaťOdstrániťhmmmmmmmmmmmm...prave ich robim a vonaju perfektne,myslim,ze tak budu aj chutit..dakujem za inspiraciu........:-))
OdpovedaťOdstrániťtak dúfam, že bude spokojnosť i pri ochutnávke :D, paaaa
OdpovedaťOdstrániťnevedela som vobec co budem varit a našla som tieto kuracie stehienka ummm boli supe dakujem za inspiraciu:-)
OdpovedaťOdstrániťprvy krat som citala v recepte,ze posypat struhankou,ale vyskusam,vyzeraju uzasne.
OdpovedaťOdstrániťnie je to môj nápad s tou strúhankou, ale je to fakt dobrý receptík. S tou strúhankou to netreba preháňať samozrejme - jemne posypať a zapiecť do chrumkava, potom je to fakt výborné, naozaj u mňa osvedčený recept.
OdpovedaťOdstrániťani ja som nevedela ako pripraviť kuracie stehná až som natrafila na tento recept.Práve mám stehienka naložené a verím,že budú úžasné!Ďakujem za recept.
OdpovedaťOdstrániťVeľmi ma teší, hlavne, aby bola spokojnosť
OdpovedaťOdstrániťAkurát sa to pečie, veľmi ma zaujal tento receptík, som v očakávaní :) ale som si istá že bude výborní!!! :) Ďakujem za nápadík. Krásny deň. Tímea.
OdpovedaťOdstrániťA asi koľko to mám piecť?
OdpovedaťOdstrániťtoto nemam rad, ked ludia pisu, komentar "prave to robim, vyzera to uzasne - uvidim ako to bude chutit". Tak preco sakra nenapisete komentar, ked TO UZ NAVARITE A JETE ci to je skutocne lahodka. Koho to zaujima, ze to prave varite?
OdpovedaťOdstrániť:D
OdpovedaťOdstrániť:D
OdpovedaťOdstrániť