Myslím, že variácií na tento koláčik je niekoľko, každý má ten svoj obľúbený. Zvyčajne sa tesne po upečení hneď polieva kyslou smotanou vymiešanou s vanilkovým cukrom /čo ja moc nemusím a radšej si počkám keď koláč vychladne úplne a potriem ho smotanou až po úplnom vychladnutí - ale všetko je samozrejme vecou chuti u každého/. V tomto prípade je miesto kyslej smotany použitá mandľová posýpka. Jednoducho sme nemali chuť na nič studené z chladničky - iba osviežujúce a zároveň chrumkavé. A práve tú chrumkavosť nám zabezpečí mandľová posýpka. Samozrejme - podmienka to nie je, kľudne i obyčajná bez mandlí.
Deduš - môj ocino / v poslednom čase mu nejak prischlo iba oslovenie Deduš :D/ sa nám práve dnes vrátil z kúpeľov, zhodil zopár zimných kilečiek / za čo schytal obrovskú pochvalu :D - tak i to bol jeden z dôvodov ako urobiť koláčik trošku menej kalorický, ale zároveň chutný.